• 6 Głosów - 2.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pielęgniczka RAMIREZA - wszystko co związane z rozmnażaniem

witam mam pytanie moja parka ramirezow zlozyla ikre i nie wiem co dalej . awa to 112l a w nim 4 molinezje 1 karas 2 kirysy 2 kosiarki i jedna ampularia no i para ramirez + 1 samica nie wiem czy je zostawic czy cos z nimi robic prosze o pomoc, no i jak mam zostawic to jak z nimi postepwac.

Nazwa tematu została poprawiona, pytania dotyczące rozmnażania Pielęgniczek ramireza proszę zadawać w tym temacie (najpierw samodzielnie szukamy informacji) - Kejdi

może je do drugiego akw.masz? to zależy od ciebie na jakich rybkach bardziej ci zależy ,które powiedzmy oddać ,a które sobie teraz zostawić.bo karaś i kirysy ci zjedzą ikrę

zdecydowanie do 2 akwa i to jak najszybciej bo inaczej ikra będzie obiadem dla karasia

kurcze i co teraz ikra jest na krzeniu i pilnuje jej samiec a jak karasia usune z akwa to bedzie oki bo zalzy mi na ramirezach i bez wylawiania ich z akwa

gajos napisał(a):kurcze i co teraz ikra jest na krzeniu i pilnuje jej samiec a jak karasia usune z akwa to bedzie oki bo zalzy mi na ramirezach i bez wylawiania ich z akwa

no jak ci zależy na ikrze to odseparuj resztę ryb

a jakbym do drugiego akwa przeniósł caly korzen z ta ikra no i samca ramirez bedzie dobrze no i czy tak mozna a jak mozna to prosze o pare wskazowek jak to ma sie odbyc

gajos napisał(a):a jak bym do drugiego akwa przeniusl caly korzen z ta ikra no i samca ramirez bedzie dobrze no i czy tak mozna a jak mozna to prosze o pare wskazowek jak to ma sie odbyc

musi być korzeń cały czas w wodzie, ikra nie powinna być poza wodą,
ale gorsze jest to że pielęgniczka jeżeli się opiekuje ikrą to po przenosinach może tą ikrę zjeść , lepiej przenieś pozostałe ryby do innego aqwa

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

no i juz po fakcie przenioslem ikre z calym korzeniem i wlasnie nie wiedzialem o co chodzi jak zobaczylem jak samiec zjadl ikre Sad ale teraz na przyszlosc bede wiedzial dziex wszystkim za odpowiedzi

nigdy nie wolno ruszać ikry jak już rodzice się nią opiekują, następnym razem jak tylko zobaczysz ,że mają tarło to wtedy przenieś je do tarliskowego akwarium

pozdrawiam

A jak zobaczyć że ma tarło? Po czym rozpoznać? Bo mam 4 ramirezy jeszcze nie wybarw.

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Skocz do: