• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nowe Akwarium 200L
Rolleyes 

Witam Smile od kilku dni posiadam akwarium 200l, jest już prawie urządzone i zamieszkane. I mam ogromny kłopot, molinezja żaglopłetwa i molinezja czarna, zaczęły mi atakować welony, czego zupełnie nie rozumiem, boję się że welonki zostaną zamęczone, albo pogryzione. Czy jest coś co mogę zrobić czy będe musiała oddzielić rybki???? Bardzo dziękuję z góry za pomoc.

Give me some fish gimmie gimmie some fish...

Co??? wpuściłaś ryby nigdy tak nie rób!!!
a od kiedy tak się dzieje?

Przez pierwsze dni to było wszytsko dobrze, od dwóch dni najpierw ta zaglopłetwa je zaczęła atakowac a wczoraj zauwazyłam że ta czarna tez się przyłączyła.

czym je karmisz i co ile

dokłądnie nie wiem czym je karmię. Tropical w żóltym pudełku i karmie je co jakąs godzine.

Pierwszy podstawowy błąd - WPUSZCZENIE RYB ZARAZ PO URZĄDZENIU AKWARIUM
Po drugie - Molinezje i Welonki?! Bardzo złe połączenie. Zdecyduj się czy chcesz mieć ryby tropikalne czy zimnowodne. Molinezje i welony to dwa różne biotopy, nie należy trzymać ich razem. Mają zupełnie inne wymagania. Dokonaj wyboru i oddaj któreś.
A jakie jeszcze masz ryby w tym akwarium?

96L zieleni
http://www.akwaswiat.net/-96l-roslinne-m...-4307.html

Jeśli uważasz, że mój post Ci pomógł> kliknij reputację.
Dzięki.

i mniej karm

Podaj obsade jeśli mówisz że masz welony(liczba mnoga)Może są za duże i masz ich za dużo.
Welony lubią chłodniejszą wode.
Dobierz sobie obsade która ma podobne wymagania.Wink
Co do agresywności to zdecyduj się na jedno z nichSmile

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Napisz obsade a i sąd wiecie że wpuściła ryby zaraz po zalaniu? to że ma od kilku dni to nie oznacza tego co macie na myśli może 14 dni to dla niej kilka dni prawda?!

O rany...karmić rybki co godzinę??? Rybki karmi się 2-3 razy dziennie, a raz w tygodniu najlepiej zrobić głodówkę...nie karm ich tak często bo tylko im zaszkodzisz

Skocz do: