26
wymiary: 60/40/40(cm)
Wyposażenie;
filtr aquael turbinowy Fat-1
oświetlenie podstawowe
grzałka zwykła 50v
Fauna:
parka ramirezek
4 neonki tyle było w sklepie
1 bojownik
1 mieczyk pozostałość ze starej obsady nie chcieli go w zoologu za dużo ich mieli i został
dokopię 6 neonkow
5-8 otosków
i kilka kirysków panda,
Flora:
1 nurzaniec
1 żabieniczka
kilka ludwigii
2 nadwódki
Roślin nie nawożę, a rybki karmie płatkami na zmianę z mrożoną ochotką i wodzieniem, oraz suszona rozwielitka, mam tez pokarm dla ryb dennych z Tubifexu gamma tab, i dla glonków z tropicala wafers.
A oto zdjątka z fotosika bo niestety nie mogę zainstalować programu do obróbki zdjęć
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2008, 17:06 {2} przez
bercia289.)
3
bercia289 napisał(a):wymiary: 60/40/40(cm)
filter aquael turbinkowy Fat-1
oswietlenie podstawowe
grzalka zwylka 50v
fauna: parka ramirezek
4 neonki tyle bylo w sklepie
1 bojownik
dokupie 6 neonkow
5-8 otoskow
i kilka kiryskow panda,
flora:
1 nurzaniec
1 zabieniczka
kilka ludwigii
2 nadwodki,
roslin nie nadworze a rybki karmie platkami na zmiane z mrozona ochotka i wodzieniem, oraz suszona rozwielitka, mam tez pokarm dla ryb dennychz Tubifexu gamma tab, i dla glonkow z tropicala wafers,
A oto zdjatka z fotosika bo niestety nie moge zainstalowac programu do obrobki zdjec
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ddf...e3842.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a6f...f92ff.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d32b...ebffb.html
ok.ale ten bojownik to za bardzo nie pasuje do ramirez i neonków będą go ganiać i będzie miał po ogonku
26
nie nie ganiaja sie za kilka dni do akwa wrzuce kokosa, bojownik gania tylko mieczyka co zostal mi z starej obsady sie nie lubieli jakos, a w sumie tak to on jest spokojny, a szkoda mi go oddac bo mi go narzeczony kupil jak nie mialam zadnej rybki w akwa, a wiedzial ze uwielbiam bojowniki
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
3
bercia289 napisał(a):nie nie ganiaja sie za kilka dni do akwa wrzuce kokosa, bojownik gania tylko mieczyka co zostal mi z starej obsady sie nie lubieli jakos, a w sumie tak to on jest spokojny, a szkoda mi go oddac bo mi go narzeczony kupil jak nie mialam zadnej rybki w akwa, a wiedzial ze uwielbiam bojowniki
a to co innego

pozdro
26
rowniez pozdrawiam
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
1
bercia289- czerwona roslinka nie utrzyma Ci sie w akwarium, proponuje wyciągnąć porcelanowego korzenia, kupić kilka prostych roślin typu kabomba, moczarka, paprotnica, nurzańca mimo że dwie ostatnie już masz ale warto dokupić. Całkiem inaczej będzie wyglądać akwa. Wyciągnąłbym też ten kolorowy żwirek ni jak mi on nie pasuje, usunąłbym też kilka z tych kamyków, jak dla mnie jest ich zbyt sporo jak na takie małe akwarium. Piasek zmieniłbym na żwirek taki z 3-4 mm. Nie wiem czy to Twoje pierwsze akwarium ale według mnie jeszcze sporo pracy Cie czeka. Do obsady sie nie wypowiadam bo nie zabardzo mnie to 'kręci'

Pozdrawiam i życze przyjemnego użytkowania akwa
26
Czerwona roślinka już padła, więc wiem, z roślinek to sa te wszystkie w slepie co mi wymieniłeś ale co zrobić jak takie, że napewno się nie utrzymają. to akwa niw jest moim pierwszym. Kamyki potzrbne mi są do przymocowania wgłębki, a korzeń ceramiczny kupiłam, bo nie było innych. Mam zamiar dodać jeszcze kokosy tylko jak je przygotować?? no tak tu mówią żwirek a wcześniej piasek i kogo słuchać??
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
4
bercia289 napisał(a):Czerwona roślinka już padła, więc wiem, z roślinek to sa te wszystkie w slepie co mi wymieniłeś ale co zrobić jak takie, że napewno się nie utrzymają. to akwa niw jest moim pierwszym. Kamyki potzrbne mi są do przymocowania wgłębki, a korzeń ceramiczny kupiłam, bo nie było innych. Mam zamiar dodać jeszcze kokosy tylko jak je przygotować?? no tak tu mówią żwirek a wcześniej piasek i kogo słuchać??
Korzeń ceramiczny wyrzuciłbym , gdyż tego typu "ozdoby" nie wyglądają ciekawie w akwarium - lecz to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje...
Co do kokosa, to należy go przeciąć, wylać i wyskubać całą jego zawartość. Następnie powinno się wygotować go, aby pozbyć się " barwników", które mogą zmienić wodę w akwa w herbatkę.
96L zieleni
http://www.akwaswiat.net/-96l-roslinne-m...-4307.html
Jeśli uważasz, że mój post Ci pomógł> kliknij reputację.
Dzięki.
26
srodek juz zjedzony dawno

tylko nie wiedzialam czy wystarczy go tylko wygotowac czy jeszcze cos trzeba zrobic, no w sumie nie ale jak jak zakryja go roslinki to go nie bd widac,

a zreszta moje rybcie szczegolnie ramirezki go polubily
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
17
piekne akwa
GG:3384751
Jestem Chłopakiem!!