14
Siemka . Mam problem z filtrem .. wszystko jest dobrze zrobione .. a Filtr nie daje w ogóle bąbelków. Słychać tylko, ze działa .. i w wężyku jest woda .. Co mi poradzicie?
Czy jak nie ma bąbelków to wszystko będzie ok? Filt jeszcze przed godziną dawał bąbelki a teraz nie..
CFC!♥
0
Ale jaki to filtr?
Jeśli chodzi o wężyk doprowadzający powietrze to też tak miałam, wystarczyło go wytrzeć a bąbelki znowu leciały.
14
ok . zaraz tak zrobię . bo ja i dmuchałem, żeby woda wyleciała .. a tu dalej .. zaraz zobacze ;p
CFC!♥
0
Edison chodzi o napowietrzacz.
14
noo a jak nie ma bąbelków to dobrze??
CFC!♥
Jak wylot filtra jest za głęboko pod wodą to czasem nie daje rady zaciągnąć powietrza. Ogólnie to to napowietrzanie nie jest do niczego potrzebne. Niestety cały czas krąży mit o konieczności napowietrzania akwarium podsycany częściowo przez producentów, którzy robią filtry z bąbelkami (i hasło reklamowe: "Filtruje i napowietrza"). Ja w moim ostatnim akwarium też w końcu zrezygnowałem z bąbelków a w planowanym krewetkarium także nie zamierzam "napowietrzać" bąbelkami.
14
wgl .. z tego filtra bąbelki się nie wydostają . w wężyku nadal woda .. bylo normalnie a teraz coś się popsuło ...
CFC!♥
A na jakiej głębokości masz wylot? Spróbuj go umieścić bliżej powierzchni i zobacz co będzie się działo.
14
zrobiłem tak i nic . woda do wężyka się wlewa . ale filtr chodzi .. porusza wodę ale bąbelek nie ma . To dobrze czy źle?
CFC!♥
1
Sam ruch tafli wody napowietrza i bąbelki są zbędne.
Wyczyść dobrze filtr, może coś się zapchało.