27
16.02.2008, 10:33
Siemka jestem tu od niedawna i mam pytanko mój tata kupił mi dafnie dla rybek i tu jest moje pytanie co wchodzi w skład dafni z czego one są robione z owadów? nie mam zielonego pojęcia ale czytałem że dafnia jest dobra dla rybek prosze pomóżcie mi z góry dziękuje za odpowiedzi.
Akwarium 126l - towarzyskie
aquadesign, to co jest piękne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.03.2008, 20:46 {2} przez
Kesi.)
22
Dafnia suszona nie jest zbyt dobra dla rybek mniejszych takich jak np.gupiki.. Jeżeli masz np. palety to możessz podawać dafnie suszone... Jak juz bardzo chcesz te dafnie to zmieszaj ze zwykłym pokarmem (1 do 4)
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
4
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozwielitka
Dafnie to drobniutkie skorupiaki słodkowodne należące do podrzędu wioślarek (Cladocera), stanowiące podstawowy składnik planktonu - naturalnego pożywienia ryb. Wysuszone w promieniach słońca są tradycyjnym, popularnym i powszechnie stosowanym przez akwarystów pokarmem dla ryb ozdobnych
DAFNIA WITAMINIZOWANA wzbogaca dietę w niezbędne witaminy, sole mineralne i mikroelementy. Poza naturalnymi proteinami zawiera chitynę ; substancję balastową ułatwiającą proces trawienia.Dafnie witaminizowana ma dobrane odpowiednie witaminy i dzięki temu może byc podawana jako normalny pełnowartościowy pokarm.
Pozdrawiam bumboo
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.02.2008, 10:50 {2} przez
bumboo.)
27
16.02.2008, 12:47
dzięki za odpowiedzi baranek i bumboo wy to do piero sie znacie na żeczy i widać jak bardzo znacie się na akwarystyce

u mnie w domu zawsze były akwaria dlatego to moje największe hobby i chce wiedzieć jak najwięcej o akwarystyce teraz mam akwa 126l ale w przyszłości chciałbym mieć 400l z pyszczakami jak ma bumboo może moje akwa kiedys mu dorówna kto to wie
22
Nie ma za co i Życze Ci tego

Chociaż bumboo baaaardzo dużo pracy w swoje akwa włożył
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
22
A masz foty swojego akwa?? To wystaw i podaj obsadę

Chętnie zobacze
27
moja obsada to 4 malutkie skalarki ,6 neonów innesa ,6 rozbór klinowych,4 gurami dwuplame ,3 zbrojniki niebieskie i 4 żałobniczki czarne ale je dokupie bo wiem żr to są rybki stadne zdjęcia wrzuce tylko aparat kupie bo miałem dobrą cyfrówke ale mi sie zalała jak dałem siostrze no i kalpa ale se kupie nowy to wstawie foty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.02.2008, 13:16 {2} przez
mysior.)
22
ok. Spoko obsada
27
dzięki fajnie sie z tobą pisze
27
ty masz fajnie jestes jusz seniorem a ja juniorem a ty baranek podaj mi swoją obsade prosze
PS.lubie cie jesteś spoko gość
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.02.2008, 13:22 {2} przez
mysior.)