• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

jak to jest zrobione ?

witam,
bardzo mnie zaciekawiło jak jest zrobione to akwa, jak dla mnie to to jest wbrew prawom fizyki :p co o tym myślicie ?

http://pl.youtube.com/watch?v=mblTke2U4t...re=related

Gdyby nie to napowietrzanie to bym wiedział jak ... ale niewiem ... Sad

Przecież to proste... Akwarium od boku jest w kształcie litery "L". ryby mogą sobie wpływac i wypływać, a korzenie i kamienie leżą na półeczce. Starałem się w paincie pokazać o co chodzi Tongue    

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Proste ? To mi to wytłumacz przecież to jest jakiś fotomontarz albo te dwa akwaria są oddzielone. Jak nie wierzysz że to nie wykonalne, to nalej do miednicy wody wsadź rurkę taką z 15 cm i nalewaj do rurki wody (w rurce będzie tyle samo wody co w miednicy i nie może być inaczej, chyba że zatkamy rurkę od góry) .

Niewiem, w każdym razie widziałem ten filmik. Wiem tylko że te akwa na górze jest do góry nogami, a w nim jest powietrze i się utrzymuje tak, a ryby mogą pływać gdzie chcąSmile

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Jokeru napisał(a):Przecież to proste... Akwarium od boku jest w kształcie litery "L". ryby mogą sobie wpływac i wypływać, a korzenie i kamienie leżą na półeczce. Starałem się w paincie pokazać o co chodzi Tongue

Jokeru jesteś bardzo blisko, prawdy hehe, ale powiedz mi jak to jest ze woda z górnego akwarium nie przelewa się do dolnego, pod siłą ciśnienia. Miałem to od razu wytłumaczyć, ale poczekam koledzy zapowiada się świetna zabawa, powiem tak sprawa jest jeszcze nierozwiązana. Smile)

umbramen ma dużo racji i też jest bardzo, bardzo bliski prawdy Smile)

może jest tam jakaś pompa zamontowana która pompuje wodę z dołu do góry tak aby się nie przelała, ^^ naprawde nie wiem, bumboo jak wiesz to podziel sie wiedzą Big Grin

Trochę wykorzystałem "grafikę" Jokeru i postarałem się wyjaśnić dlaczego jest w błędzie jak napisałem w poprzednim poście
umbramen napisał(a):Gdyby nie to napowietrzanie
napowietrzanie wszystko komplikuje.

Ps. Wilkołak ma racje, bumbo "podziel się wiedzą" bo mnie ciekawość zżera... Tongue

umbramen napisał(a):Trochę wykorzystałem "grafikę" Jokeru i postarałem się wyjaśnić dlaczego jest w błędzie jak napisałem w poprzednim poście
umbramen napisał(a):Gdyby nie to napowietrzanie
napowietrzanie wszystko komplikuje.

Ps. Wilkołak ma racje, bumbo "podziel się wiedzą" bo mnie ciekawość zżera... Tongue

Dokładnie masz racje, napowietrzenie wszystko komplikuje hehe,pomyśl jeszcze troszkę Smile))

1 podpowiedz naczynie górne jest zamknięte!
2 podpowiedz jest podciśnienie ,ale jest też powietrze
Odpowiedz -Powietrze jest od góry odsysane małym otworem tak, aby podciśnienie było utrzymane.Powietrze też jest w obiegu zamkniętym Smile)

No wiecie! Nie chciałem się chwalić swoją wiedzą więc czekałem aż pokombinujecie(żartWink) Ale modre to, a jednocześnie proste!

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Skocz do: