14.04.2013, 14:57
Witam serdecznie
Chciałbym przedstawić Wam moje maleństwa, które od jakiegoś już czasu pływają u mnie w 112l. A wiec, kupiłem je jako 2-3cm przecinaki w ilości 5 sztuk i tak sobie pływały do momentu dobrania się pary. Obecnie jest już ich tylko 2 sztuki i mile mnie zaskakują
Może coś o rybach w wielkim skrucie;
Channa gachua bengal blue dorasta podobno do około 20cm, więc jest to jeden z mniejszych Wężogłowów. Pochodzi z Niziny Hindustańskiej, która leży w Azji Południowej.
Jest rybą tropikalną i preferowana temp. to około 25-26*C. Dla pary wystarczy dobrze zarośniete 112l.
Generalnie większość gachua jest owadożerne, jednak z tego co widzę to uwielbiają danio wszelkiej maści
Jako dodatkowa absada pływają jeszcze z nimi bojowniki.
Coś o baniaczku;
Akwa stadard wromak 112l 80x35x40h
Oświetlenie standard 2x18w z odbłyśnikami
Grzałka 100w
Filtr chińczyk hw 302a
Podłoże to piasek 1mm, a pod nim ziemia ogrodowa
Korzenie i kamienie
Obsada;
Parka Channa gachua bengal blue około 10cm
Para bojownika
xxx krewetek (nie wiem jak długo będą pływały
)
Flora;
Kryptokoryny w 6 gatunkach
Lotos zielony
Valisneria asiatica
Pistie
Microsorium windelov
Sytuacja w baniaku jest dość ciekawa
FILM
Po tym jak to nagrałem (około 3tygodni temu), odłowiłem 3szt i sprzedałem. Wczoraj znów przyłapałem ryby na igraszkach, a dzisiaj zastałem samczyka inkubującego ikrę
Zdjęcia baniaka dodam później.
Chciałbym przedstawić Wam moje maleństwa, które od jakiegoś już czasu pływają u mnie w 112l. A wiec, kupiłem je jako 2-3cm przecinaki w ilości 5 sztuk i tak sobie pływały do momentu dobrania się pary. Obecnie jest już ich tylko 2 sztuki i mile mnie zaskakują
Może coś o rybach w wielkim skrucie;
Channa gachua bengal blue dorasta podobno do około 20cm, więc jest to jeden z mniejszych Wężogłowów. Pochodzi z Niziny Hindustańskiej, która leży w Azji Południowej.
Jest rybą tropikalną i preferowana temp. to około 25-26*C. Dla pary wystarczy dobrze zarośniete 112l.
Generalnie większość gachua jest owadożerne, jednak z tego co widzę to uwielbiają danio wszelkiej maści
Jako dodatkowa absada pływają jeszcze z nimi bojowniki.
Coś o baniaczku;
Akwa stadard wromak 112l 80x35x40h
Oświetlenie standard 2x18w z odbłyśnikami
Grzałka 100w
Filtr chińczyk hw 302a
Podłoże to piasek 1mm, a pod nim ziemia ogrodowa
Korzenie i kamienie
Obsada;
Parka Channa gachua bengal blue około 10cm
Para bojownika
xxx krewetek (nie wiem jak długo będą pływały
)Flora;
Kryptokoryny w 6 gatunkach
Lotos zielony
Valisneria asiatica
Pistie
Microsorium windelov
Sytuacja w baniaku jest dość ciekawa

FILM
Po tym jak to nagrałem (około 3tygodni temu), odłowiłem 3szt i sprzedałem. Wczoraj znów przyłapałem ryby na igraszkach, a dzisiaj zastałem samczyka inkubującego ikrę

Zdjęcia baniaka dodam później.

Niedługo stawiam baniaczek 140l to jak będziesz miał małe to zamawiam kilka sztuk
hehehe. Obecnie 300l stoi puste i generalnie mam plan na nie