• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pleśniawka? u bojownika

Witam

Mam podejrzenie o plesniawke u mojego bojownika.
Na koncu płetw ma białe lub szare jakby takie kłaczki z waty, czy to jest pleśniawka?
Dodam ze od jakiegos czasu jest mało aktwyny oraz w przeciagu 2 tygodni padly mi dwie samice, jedna była chora jak ją kupilem, bo od poczatku byla jakas niemrawa i po paru dniach umarla, czy ona mogla jakis syf mi przeniesc?

Akwarium 63 litry
temp wody 26 stopni
parametry w normie wszystkie

Jezeli to plesniawka to co moge zrobic, czytałem ze Mycocid zoolek pomaga to zwalczyc, ktos to stosował, jezeli nie to co innego?

prosze o pomoc

myślę, że faktycznie to pleśniawka
masz jakieś małe wolne szkiełko-nawet kilka litrów? przydałby się szpital, wtedy odlejesz wody z ogólnego do szpitalika, wpuścisz tam boja, podniesiesz stopniowo temp do 31 stopni, dodasz FMC i codziennie podmieniaj 20% wody i dolewaj odstanej, po 3 dniach znów FMC i podmiany
zerknij jak chcesz tu http://akwarioweryby.blox.pl/2009/11/Cho...grzyb.html

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Witam,
mam szkiełko 10 litrowe, trzymam w nim raczka orange jednego ale moge go przeniesc i zrobic tam kwarantanne.
Niestety bojownik zdechł wiec została mi ostatnia samica i ona ma jakby biały nalot na oczach....
to chyba tez jest plesniawka, tak mi sie wydaje.

Co to jest fmc? co najlepiej kupic, w miare niedrogiego zeby jej pomoc bo boje sie ze wszystkie bojowniki mi padana, duzo nie brakuje bo tylko ona juz została

zapewne ona też padnie, nie dokupuj żadnych ryb przez jakiś czas, przefiltruj wodę przez węgiel aktywny i dodaj trochę garbników- liść mangowca np. Nowe ryby wpuszczałabym dopiero po miesiącu. Przykro mi.

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Jak mam przefiltrować wode przez wegiel bo nie za bardzo wiem ?
z gory dziekuje

(06.10.2012, 11:17)Mioduch napisał(a):  Jak mam przefiltrować wode przez wegiel bo nie za bardzo wiem ?
z gory dziekuje
jeśli masz kaskadę lub kubełek to kup wkład a jak nie to kup w zoologiku węgiel aktywny (pałeczki) zawiń w torebkę (są takie specjalne "saszetki" do akwa, nawet na glonojadzie chyba były dostępne) i do akwa z tym na dwa tygodnie
łap link http://www.zoologiczny.sklep.pl/Filtry_W...23_183~t69

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

http://allegro.pl/show_item.php?item=2646836302

moze takie sie nada? bo tu szybciej moge kupic

edit. mam filtr wewnetrzny z pompka

tak, może być, tylko pamiętaj po 2 tygodniach usunąć z akwa

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

For the people inquiring about waste collection commercial, waste recycling companies, rubbish collection from home, home rubbish collection, trash removal services in my area, rubbish clearance services, issue of waste disposal, process of waste disposal, waste collection area, call waste management, I highly recommend this one-time offer on waste management link or waste management sustainability, recycling close, waste bureau, best waste management, waste management is, recycling waste collection, waste management work, content of waste management, waste management by who, book rubbish removal, bearing in mind this new waste management details which is worth considering with book rubbish pick up, the waste management, bulky rubbish removal, best way to get rid of waste, waste booking, get waste, getting rid of construction waste, rubbish waste disposal, give me waste management, bulky waste collection price, on top of this here for waste management site which is also great. Also, have a look at this published here for waste management blog not to mention environmental waste removal, sustainable waste management in construction, ot waste management, cancel bulky waste collection, sustainable waste systems, book rubbish, commercial waste removal companies near me, waste management recycling near me, recycling best, rubbish management, bearing in mind this visit website on waste management tips not forgetting sites such as waste management companies listed, land fill, refuse collection, construction site waste removal, waste processing companies, the advantage on alongside all ways of getting rid of waste, waste sorting facility, landfill facility, waste governance, local rubbish, for good measure. Check more @ Recommended AI Stock Investing Platform Blog 452_936

Skocz do: