Witam jestem nowy na forum. Chciałbym sie dowiedzieć wiecej o tym gatunku bo bardzo mi sie podoba i gdzie mozna by bylo kupić ta rybke ??
młodą najlepiej
z gory dzieki i pozdrawiam
miałem kiedyś ta rybcie ale dostałem ją od wujka niestety rybka rośnie swoich rozmiarów i nie pomieściła sie w moim baniaku 100l i zdechła muszę przyznać ze miała swoje 25cm pozdrawiam
ps. chyba o tej samej mówimy hehe
pstrykasz czasami fotki ? chcesz sie czegoś nauczyć zapraszam na www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)
Nawet nie myśl o trzymaniu Phractocephalus Hemiliopterus w przeciętnym akwarium, to drapieżniki osiągające ponad metr, lubiące dość miękką i lekko kwaśną wodę.
w akwariach dorastają zazwyczaj do 90 cm na wolności ponad 130cm
pstrykasz czasami fotki ? chcesz sie czegoś nauczyć zapraszam na www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
no akwarium mam 160 l ale mam zamiar zmienic na jakies duzo wiekrze. Młoda sztuka miala by raczej dobrze w takim. Scatman może wiesz jakiej wielkości sa te rybki w tych sklepach i jaka cena.
może ktoś zna nazwe i wie gdzie mozna dostać podobne sumy jak ten tylko ze wydaje mi sie ze w mniejszej wersji i tez drapiezniki. Kiedyś takie mial i kupilem je w sklepie jako sumiki a dorosły do wymiarów 20cm i oddałem je bo były za drapieżne ale żałuje.