Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ile ile ile ??...

Witam Smile chciałem zapytać ile mogę trzymać w baniaku 63l neonów innesa gdzieś na google wyczytałem że na 1l=1 neon ale jakoś w to wątpię bo 60 neonków w 60l ? czy to żart ? heh dodam iż w tym akwa będą tylko neony innesa

ps mam idealne warunki by hodować te rybcie Smile

Pozdrawiam Smile

pstrykasz czasami fotki ? chcesz sie czegoś nauczyć zapraszam na www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)

hey jezzeli same neony to kup na poczatek 10 i dokupuj tak az ci sie bendzie wydawać ze jest dobrze .... ale ja w takim baniaku gora bym dal 30 Smile bo jeszcze musisz doliczyć objetość ozdób podłoza roślin z 63 robi ci sie 45 albo i jeszcze mniej jezeli podliczysz wszystko Smile więc do suchej matematyki podchodze z dystansem Tongue pozdrawiam .........

Osobiście dałabym 10-12 szt.

Osobiście dałbym 30-40 sztuk. Zależnie od wystroju akwarium. Neon produkuje bardzo mało mocznika, a jego skłonności do starej wody pozwalają na trzymanie większej ilości. Zwłaszcza, że chcesz mieć tylko neonki.
Podam Ci zdjęcie. Akwarium ok 80l i powiedz mi ile neonów na nim widzisz (niestety kiepska jakość Sad ).    

o dzieki Smile hehe szczerze to nie udało mi sie ich zliczyć ale jest ich dużo hmm 50 sztuk ? moze 60 pozdrawiam

pstrykasz czasami fotki ? chcesz sie czegoś nauczyć zapraszam na www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)

Na 60l akwarium rozsądnym maksimum byłoby 15 neonów.
Totalną bzdurą jest, że 1 ryba potrzebuje 1l.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

no na pewno to jest bzdurą
Jokeru napisał(a):Osobiście dałbym 30-40 sztuk. Zależnie od wystroju akwarium. Neon produkuje bardzo mało mocznika, a jego skłonności do starej wody pozwalają na trzymanie większej ilości. Zwłaszcza, że chcesz mieć tylko neonki.
Podam Ci zdjęcie. Akwarium ok 80l i powiedz mi ile neonów na nim widzisz (niestety kiepska jakość Sad ).

BARDZO BARDZO dużo a na serio ile tam jest

Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać

Chcę być nielegalny

Piszę poprawnie po polsku.

W tym akwarium pływało co najmniej 150 sztuk. Może więcej. Ciekawi mnie dlaczego uważacie, że nie może ich być 30-40 tylko 15. Na jakiej podstawie?? Trzymał ktoś z was tak??

frol nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale mój post uważasz z bzdurę??

nie to ze na 1 l 1 neonek

Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać

Chcę być nielegalny

Piszę poprawnie po polsku.

hmm widziałem kiedyś akwa 200l było w nim 150 neonków i żyły sobie okej nie było im ciasno wiec chyba na początek kupie 25 a potem najwyżej dokupie z 15

Temat zamknięty

Skocz do: