6
Witam

chciałem zapytać ile mogę trzymać w baniaku 63l neonów innesa gdzieś na google wyczytałem że na 1l=1 neon ale jakoś w to wątpię bo 60 neonków w 60l ? czy to żart ? heh dodam iż w tym akwa będą tylko neony innesa
ps mam idealne warunki by hodować te rybcie
Pozdrawiam
pstrykasz czasami fotki ? chcesz sie czegoś nauczyć zapraszam na
www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)
2
hey jezzeli same neony to kup na poczatek 10 i dokupuj tak az ci sie bendzie wydawać ze jest dobrze .... ale ja w takim baniaku gora bym dal 30

bo jeszcze musisz doliczyć objetość ozdób podłoza roślin z 63 robi ci sie 45 albo i jeszcze mniej jezeli podliczysz wszystko

więc do suchej matematyki podchodze z dystansem

pozdrawiam .........
2
Osobiście dałabym 10-12 szt.
15
Osobiście dałbym 30-40 sztuk. Zależnie od wystroju akwarium. Neon produkuje bardzo mało mocznika, a jego skłonności do starej wody pozwalają na trzymanie większej ilości. Zwłaszcza, że chcesz mieć tylko neonki.
Podam Ci zdjęcie. Akwarium ok 80l i powiedz mi ile neonów na nim widzisz (niestety kiepska jakość

).
6
o dzieki

hehe szczerze to nie udało mi sie ich zliczyć ale jest ich dużo hmm 50 sztuk ? moze 60 pozdrawiam
www.fotoklub.yoyo.pl :) stronka na razie w fazie testów ale fotki można wstawiać bez obaw :)
33
Na 60l akwarium rozsądnym maksimum byłoby 15 neonów.
Totalną bzdurą jest, że 1 ryba potrzebuje 1l.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
32
no na pewno to jest bzdurą
Jokeru napisał(a):Osobiście dałbym 30-40 sztuk. Zależnie od wystroju akwarium. Neon produkuje bardzo mało mocznika, a jego skłonności do starej wody pozwalają na trzymanie większej ilości. Zwłaszcza, że chcesz mieć tylko neonki.
Podam Ci zdjęcie. Akwarium ok 80l i powiedz mi ile neonów na nim widzisz (niestety kiepska jakość
).
BARDZO BARDZO dużo a na serio ile tam jest
Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać
Chcę być nielegalny
Piszę poprawnie po polsku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.01.2008, 18:44 {2} przez
frol.)
15
W tym akwarium pływało co najmniej 150 sztuk. Może więcej. Ciekawi mnie dlaczego uważacie, że nie może ich być 30-40 tylko 15. Na jakiej podstawie?? Trzymał ktoś z was tak??
frol nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale mój post uważasz z bzdurę??
32
nie to ze na 1 l 1 neonek
Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać
Chcę być nielegalny
Piszę poprawnie po polsku.
6
hmm widziałem kiedyś akwa 200l było w nim 150 neonków i żyły sobie okej nie było im ciasno wiec chyba na początek kupie 25 a potem najwyżej dokupie z 15