21
01.01.2008, 22:23
Mam taki dylemat zamierzam kupić do mojego 160 litrowego akwa parke skalarów tylko mam problem jak odróżnić samca skalara czarnego od samicy skalara czarnego
Jeżeli pomoge kliknij w reputacje.
Masz pytania pisz na gg 8458677__
2
Dla skalarów min. wysokość akwarium to 50cm. U młodych ryb nie zauważysz różnicy w płci, dopiero u dorosłych osobników możliwe jest jej rozpoznanie, a i to czasem potrzeba wprawnego i doświadczonego oka.
26
PorannaRosa napisał(a):Dla skalarów min. wysokość akwarium to 50cm. U młodych ryb nie zauważysz różnicy w płci, dopiero u dorosłych osobników możliwe jest jej rozpoznanie, a i to czasem potrzeba wprawnego i doświadczonego oka.
a ile masz rybek w akwarium na litr wody 2 cm rybki taki wzorek;p
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
2
jezeli chcesz kupic jakie kolwiek rybki to warto o nich poczytać w necie .... a co do skalarów to minimalna wysokosc wynosi od podłoza do lini wody minimum 60 cm .. pamietaj tez ze skalar to ryba z czarnych wod ( miekka woda o wysokiej kwasowosci z duza iloscia garbników "jagby ktos niewiedział") bez tych parametrów nie masz co myslec o rozmnazaniu tych ryb ..... poszukaj w necie tez cos o tych rybach co juz masz nie mozna tak sobie porostu dokupic rybek bo takie jest nasze widzimisie... trzeba wiedziec jakich parametrów potrzebuje dana rybka ....... ufff moze troche mnie poniosło nie chciał bym zeby sie ktos tu poczuł urazony
13
Ja kiedyś miałem skalary i mi się rozmnożyły w wodzie bez zawartości garbników...
33
Skalary muszą same dobrać się w pary, możesz kupić taką parę od hodowcy.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
0
skalary same dobiora sie w pary . potrzeba im 50 litrow wody>>