• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[30 L - Bojownik] Czerwony Krzysiu

o Hai - Mój drugi baniak

- Standardowe Wymiary - 40x30x25

- Oświetlenie: energooszczędna 14W + odbłyśnik z puszki po piwie, w planach jeszcze jeden(żeby doświetlić lewą stronę)

- Filtracja - chińska kaskada, ponoć do 25 litrów, przepływ ma 260 L

- Ogrzewanie: grzałka 25 W, wyrabia spokojnie(akwarium blisko kaloryfera) - temp. 25 st.

- Fauna: 1x Bojownik "Krzysiu" - bo chcę żeby zawsze był piękny i młody

- Flora: gałęzatka, rogatek sztywny, moczarka, mikrozorium uskrzydlone i hydrokotyle(na pewno jeszcze coś dosadzę)

Akwarium zalane jakieś dwa tygodnie temu. Jest też jamka(kokos+silikon+bazalt) dla małego bo bywa nieśmiały.

Załączone pliki Miniatury

Rocknrolla

a Krzysiu to ma takie ubarwienie? Bo mi to na plesniawke wyglada, ale moge sie mylic Wink Nie obraz sie ale zwirek jest za duzy, i brzydka ta grzalka, przez to akw wyglada na 10 nie na 30l Tongue No ale to poczatek Big Grin Zadne akwarium na poczatku piekne nie jest Tongue

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

Taki ma kolor, ciało jest jaśniejsze po prostu od płetw. No i fakt, grzałka kobyła, jak rośliny podrosną to ją zakryję.

Rocknrolla

Kup sobie Aquaela plastykową 5W i będzie akurat . Czarna mała i nie będzie tak widać

Lampka masz chyba po prawej stronie bo lewa bardzo niedoświetlona.

Te kamulce pewnie z 5mm to dużo za duże do takiego akwarium optycznie pomniejszają Smile

Pozdrawiam

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(26.01.2012, 13:32)Malutki napisał(a):  Kup sobie Aquaela plastykową 5W i będzie akurat . Czarna mała i nie będzie tak widać

Lampka masz chyba po prawej stronie bo lewa bardzo niedoświetlona.

Te kamulce pewnie z 5mm to dużo za duże do takiego akwarium optycznie pomniejszają Smile

Pozdrawiam

Zainteresuję się tą grzałką.
Lampka - masz rację, ale pisałem o odbłyśniku.
A ten żwir bazaltowy jest 5 - 10 mm.

Rocknrolla

kolega Malutki nie doczytał w opisie Wink
mi też to akwa wygląda na jakieś 10-15l, żwirek za duży, ale za to Krzysztof nadrabia wszystko :] Grzałka 25W do 30l spokojnie wystarczy, ogólnie nie jest źle, jest ok, widać, że się starasz i zależy Ci na bojku a akwarium jest zadbane, powodzenia

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

W sumie, gdyby nie ten gruby, a do tego dwukolorowy żwir, to byłoby na prawdę bez zarzutu.
Bojuś śliczny :-)

(26.01.2012, 15:59)nefrete1 napisał(a):  W sumie, gdyby nie ten gruby, a do tego dwukolorowy żwir, to byłoby na prawdę bez zarzutu.
Bojuś śliczny :-)

Jestem tego samego zdania Smile

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Tak myślę, że faktycznie ten żwir mi zmniejsza... Podmieniał ktoś żwir bez restartu? Mam na myśli, żeby na dole zostawić gruby, część usunąć i zastąpić drobniejszym?

I dzięki za komplementy dla Krzysia, przekażę.

Rocknrolla

Wiesz, w sumie nie masz aż tak dużego akwarium, więc restart nie będzie taki trudny. Wodę przelej do wiader i w jednym zostaw włączony filtr. Bojka do wiaderka z grzałką i przykryj je czymś, co by się mały nie przeziębił.
Potem wymiana podłoża, ponowne zasadzenie roślin, zalanie tą samą wodą (no można uwzględnić ok 20% podmiankę przy okazji).
I wszystko powinno być cacy Smile

Jak nasypiesz drobniejszy żwirek na grubszy, to z czasem ten drobny opadnie na dół i "wypchnie" te grubsze kamyki na wierzch. I znów będzie kicha Wink

Skocz do: