• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy to akwarium wytrzyma?

Witam
Mam zamiar kupić akwarium 72L: oto link: http://allegro.pl/akwarium-72-l-szklo-4m...72566.html

Ale mam pytanie,czy akwa wytrzyma gdyż jest robione z szyby 4mm,gdzie wiekszość takich litraży na allegro jest z szyby 6mm.

Wytrzyma ,a czemu ma niby nie wytrzymać ?
4mm to nie takie cienkie .

Właśnie Radziu też myślałem, że to nie jest takie cienkie, dopóki nie kupiłem swojego baniaka co prawda 25l to co innego ale szkło wydaje się być bardzo delikatne.

Aczkolwiek przy tym litrażu nie ma problemu, na pewno wytrzyma Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

(23.01.2012, 14:05)Malutki napisał(a):  Właśnie Radziu też myślałem, że to nie jest takie cienkie, dopóki nie kupiłem swojego baniaka co prawda 25l to co innego ale szkło wydaje się być bardzo delikatne.

Aczkolwiek przy tym litrażu nie ma problemu, na pewno wytrzyma Smile

Ja miałem w swoim 54L szybę 4mm i nic w nim się nie stało , jeżeli będziesz uważasz to nie ma prawa nic się stać.Możesz mieć 12mm i wiadomo jak bd obijać je czymś to pęknie : )
Możesz brać śmiało te akwarium.

dokładnie tak, dopóki nie stukniesz czymś i będziesz uważał Twojemu akwa nic nie będzię. po prostu uważaj na nie jak na każde inne ;]

Nie do końca miałem na myśli uderzanie. Tylko np. przy wycieraniu szyby od wew. zmywakiem czy gąbką żeby zetrzeć niektóre glony musimy użyć pewnej siły, a przy cieńszej szybie i większej długości środek szyby jest bardziej wrażliwy na nacisk Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

No chyba ,że o to ci chodziło ale jak będzie delikatnie przecierał to nic się nie stanie Smile

jeśli się o to martwisz to kup czyścik magnetyczny- pływający do szyb, są naprawdę bardzo dobre i nie musisz moczyć ręki ani żadnej siły w to wkładać Smile

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Polecam starą kartę do bankomatu ,wypożyczalni itp.Ani czyścikiem magnetycznym,ani zmywakiem nie wyczyści się szyb szybciej i dokładniej Smile .Trochę siły trzeba użyć-mniej niż przy zmywaku a więcej niż przy czyściku magnetycznym.

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

Zależy od czyścika w moim akwa się sprawdza .

Skocz do: