• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

450L Brak pomyslu na aranżacje i obsadę

Czeka mnie wymiana wody w akwarium. A tak przy okazji to witam po długiej nieobecności Smile. Przypominam że mam akwarium 450l, już dziś powoli zabieram się za porządki w akwarium ale nadal nie mam pomysłu co do wystroju akwarium. Jeszcze nawet nie wymyśliłem jakie ryby chce hodować. Planuje na początek kupić ok 12 sztuk neona czerwonego i neona czarnego ale to tez jeszcze nie jest pewne. Myślę ze kupie jeszcze Otoski w ilości.... (?) A no właśnie, pomyślałem ze część dna zrobię z piasku i kupie kilka mułojadow. Największym problemem jest dla mnie cala dekoracja, nigdy nie miałem z tym problemu ale teraz stałem się chyba bardziej wymagający.

Ostrzeżenie: 20% Zły dział, brak polskich znaków i niedopuszczalna nazwa tematu(została poprawiona)
100% = Ban
Jako że temat nie jest tylko o obsadzie, przenoszę do do działu 'Akwarystyka ogólnie'. Korzystaj z polskich znaków. - BlackHawk88

Ja też chciałem neony ale jednak brzanki mnie przekonały , po przeczytaniu tematu nefrete1 przekonałem się do Brzanek sumatrzańskich na 100% ciekawe zachowanie rybek sam zobacz http://www.akwaswiat.net/brzanka-sumatrz...25573.html

te 450l to jest 150x50x60?

Duży zbiornik, przydało by się, sporo rybć. Jeśli byś chciał neonki, to daj min. 50-60szt. uwierz mi to nie dużo jak na taki zbiornik.

Otosków min. 10-15szt. ale może lepsze były by Kosiarki przy tym zbiorniku?

Wystrój zrób spontanicznie, ew. możesz się wzorować na jakimś zbiorniku, poprzeglądaj galerie zdjęć chociażby na naszym Forum, i na pewno znajdziesz coś co Cię zainteresuje.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Tak, takie mam wymiary akwarium. wiem ze moglbym kupic sporo wiecej neonow ale raz ze musialbym sporo zainwestowac a dwa ze troche boje sie chorob. One sa dosc delikatne, przy takiej ilosci jest duze prawdopodobienstwo ze kupie jakas chora. Neony bardzo lubia łapac ospe.

Ja mam neony innesa po 1zł wiec te 50zł to chyba nie dużo , co do ospy jak będziesz utrzymywał parametry zbiornika ,to nie ma mowy o ospie.

Powiedz z jakiego miasta jesteś to może ktoś Ci podpowie gdzie kupić pewne neony. Jeśli Warszawa to powiem Ci, że Diskus i masz 100% pewności że zdrowe. A trzymają je w 1500l zbiorniku roślinnym Smile nie w 30l jak w sieciówkach.

Mam neony od długie czasu. Zero problemów. Nie musisz się obawiać chorób. A co do kosztów w sklepie trzeba liczyć ok.3zł/szt Więc jakieś 150zł może i sporo, ale myślę, że się opłaca.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Jak już to pewnej osobie na forum powiedziałem , w akwarystyce na pieniądze się nie przelicza.Wiadomo gdzie taniej tym lepiej , możesz kupić pierw 20 potem 30 , albo poczekać na wypłatę do 10 i kupić , lub poczekać na kieszonkowe od rodziców i problem z głowy;d

Możesz zawsze kupić na allegro po 0,80zł ale nie masz pewności co do chorób no i mniejsze rybcie Smile

OT:

Ja dostaje wypłatę 30 Smile

Mieszkam w okolicach Brzeska. Teraz musze troche zacisnac pasa bo bede mial troche wydatkow, rodzice mnie juz dawno nie wspieraja finansowo. Jesli chodzi o neony to wystarczy ze sie kupi jedna chora a potem leca wszystkie. Nie wiem ale podobno neon czerwony jest troche bardziej wytrzymaly niz neon innesa. moze nie bedzie tak zle...

(23.01.2012, 15:27)Malutki napisał(a):  Możesz zawsze kupić na allegro po 0,80zł ale nie masz pewności co do chorób no i mniejsze rybcie Smile

OT:

Ja dostaje wypłatę 30 Smile

Z allegro bym kupił jak bym miał pewność co do osoby i jakieś pewne potwierdzenie.
No jeden 10,drugi 30 a jeden w cale bo nie pracuje heh ;d
Ja też 30 Smile

Skocz do: