• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

25l Krewetkarium BY MALUTKI

Witam

Postanowiłem zrobić mały baniaczek który w przyszłości będą zamieszkiwać krewecie. Na razie jest w fazie budowy ale za jakieś 2-3tyg już znajdą się w nim pierwsi mieszkańcy.

Prawdopodobnie będą to Krewetki Red Cherry . Gdyż w przyszłości powstaną kolejne krewetkaria z innymi rodzajami krewetek.

A teraz jakieś konkrety:

Rozmiar : 40x25x25
Oświetlenie : Aquael Deco Light 11W + odbłyśnik
Filtr : Aquael Fan 1
Podłoże : Żwir kwarcowy 0,1-0,3mm
Tło : Czarny brystol

Przyszła Fauna i Flora:

10x krewetka Red Cherry

Taxiphyllum alternans
Hemiantus callitricoides

Ewentualnie coś jeszcze z roślinek.

Przed zalaniem.
    5 min po zalaniu

Filtr pracuje na razie w dużym zbiorniku, żeby złapał trochę bakterii i się rozpracował, prawdopodobnie jutro lub pojutrze przełożę go do tego zbiornika.

Wody jest mniej niż powinno ponieważ korzeń musiałem przymocować przyssawkami co nie było łatwe i nie chciałbym teraz żeby wypłyną, dlatego na razie niech nasiąknie trochę przez 1-2tyg wtedy doleje wody.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie.

Pozdrawiam
Malutki

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Brak sugestii. Jak odpowiednio i w dobrej ilości "założysz" rośliny będzie pięknie.

kawał drewna Smile no ciekawie się zapowiada, tylko krewecie będą?

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Na 99% tylko krewecie.

Dzisiaj "posadziłem" mech Java moss, zobaczymy co z niego wyrośnie Wink

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

będę niecierpliwie czekać na jakieś konkretne, nowe fotki, a Bojownika nie chcesz? Pozdrawiam

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Wrzucaj zdjęcie a nie temat masz i kończy się na postach Tongue

Tutaj macie zdjęcie jak wygląda akwarium zaraz po posadzeniu mchu Smile .

Wiem, że rewelacji nie ma, ale trochę muszę poczekać, mam nadzieje, że coś z tego będzie.

Przepraszam za jakość (telefon).

P.S

Na razie nie krytykujcie zbyt mocnoSmile

Pozdrawiam Smile

A co tu krytykować trzeba poczekać aż coś się zacznie dziać Tongue Korzonek jest fajny no ti to na razie tyle. Będzie tam jakaś trawka rosła czy coś podobnego ??

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

W planach jest trawka, ale myślę, że dojdzie dopiero w przyszłym tygodniu jak znajdę trochę czasu

póki co wszystko idzie w dobrą stronę tylko musisz ten filtr całkiem zanurzyć bo w końcu Ci się zatrze a wylot skieruj odwrotnie-do góry i będzie dobry ruch tafli

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Skocz do: