• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mój pierwszy baniak 112l

proszę o krytykęSmile co źle zrobiłemSmile
1.

kupiłem w brico marseSmile
2.

3.

ziemia ogrodnicza:0 bez dodatków
4.

moskitiera:Smile
5.

gryz bazaltowy i piasekSmile

postanowiłem to tak zrobić..ale czy dobrze to nie wiem.oczywiście dojdą tam jeszcze rośliny i trochę rybekSmile

hmm, zlym wyborem byla ta kryptokoryna, jest za duza dla Twojego kwarium Smile ziemia ok, sciezka troche mniej ok, bo z czasem piasek bedzie sie mieszal ze zwirem, z rybkami sie wstrzymaj az baniaczek dojrzeje, jeszcze pytanko, gdzie jest oswietlenie ?Tongue

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

Hmmm źle założyłeś swój temat na forum klik. Samo akwarium nie najgorsze, ale tak jak pisał Michnik podłoże może się mieszać, zamiast kryptokoryny dałbym nurzaniec ładniej by wyglądał. Widzę że coś już tam pływa, pomijając fakt że akwarium nowe i nie powinno to bocja wspaniała jest za duża na 112l a w dodatku jest sama...

Moje Czarne Wody-112l-Czarne wody
25l Bojownik

.. a mi pomysł z oddzieleniem się podoba Wink... a co to jest na tych zdjęciach--... czym to oddzieliłeś.??

ja akwarium odkupiłem,.. dlatego ta roślina i te rybki . będzie na pewno zmiana, rybek i roślinek.. oświetlenie dzisiaj dałem. narazie mam 1x18 ;/ ale będę miał 2x18. wiem ze nie dużo ale narazie musi wystarczyćSmilea ten plastik kupiłem w brico marsze to jest jakieś zakończenie do paneli. pociąłem ogrzałem na palniku i tak wyszłoSmile

Zapowiada sie ciekawie,chociaz ubogo z roslinnoscia jaka obsade planujesz?

Jak już robisz prezentację, to napisz wszystkie niezbędne informacje. Narazie mogę tylko powiedzieć że za grubo nasypałeś piachu z przodu. Ogólnie pomysł z oddzieleniem jest bardzo fajny Smile
Jeśli chcesz zachować ścieżkę, raczej nie inwestuj w ryby kopiące w dnie (kiryski, piskorki). Źle że wpuściłeś ryby do niedojrzałego akwa. Gurami i bocja(!) wymaga większego litrażu i jest do oddania. Załatw trochę wody z dojrzałego baniaka lub kup szczep bakterii żeby przyspieszyć dojrzewanie filtra.
Musisz też się zaopatrzyć w rośliny...dużo roślin. Ta jedna kryptokoryna to stanowczo za mało, właściwie jak już wspomnieli przede mną, rośnie gigantyczna rozwlecze liściochy po całej powierzchni i nic pod nią nie ujrzy światła ;P

Skocz do: