• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stary filtr zewnetrzny

Uzutkuję filtr zewnetrzny starego typu.Niestety pękła mi rurka ssawna szklana (w kształcie litery L pisane). Czy ktoś posiada taka w sarych zapasach lub wie gdzie mozna kupić.

Kup sobie końcówkę do filtra lub odmulacza (coś takiego), kolanko plastikowe w sklepie sanitarnym małe, i kawałek plastikowej rurki takiej jak do kabli np. lub też w sanitarnym jak dostaniesz (czasem z końcówki towaru dają za darmo) Wsuń lub (i) przyklej sobie silikonem rurki do kolanka z obu stron oczywiście, dotniesz sobie odpowiednią długość tych rurek, na dłuższym wciśnij końcówkę do filtra żeby ci rybek nie wsysało, musisz sobie to wszystko średnicą dopasować do końcówki, pewnie będzie to gdzieś koło 1-1,5 cm.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

zdięki za podpowiedź. Wiem, że można to jakos wykonać.Piszac post, liczyłem raczej na jakies stare nie potrzebne nikomu zapasy.
a tak nawiasem, czy oprócz mnie ktoś teszcze posiada taki filtr i jak go ocenia?

Skocz do: