• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Naprawa pokrywy

Witam

Moja pokrywa popękała od środka w miejscu gdzie wsadzone sa świetlówki i trochę się ruszają co powoduje ich rozłączanie. I moje pytanie brzmi Czy mogę to zrobić włóknem szklanym i żywicą epoksydowa ?? czy nie stanie się nic jak woda będzie parowała i ściekała do akwarium ? może macie jakieś sposoby na takie pęknięcia ?

Zrób włóknem i żywicą, tak jak mówisz i całość wyklej sobie (np. na taśmę dwustronną) folią aluminiową śniadaniową, to wszystko będzie spływać po niej i dodatkowo będziesz miał odbłyśnik. Pozdrawiam

no właśnie a co sądzicie o tych taśmach odbłyśnikach dostępnych np na allegro ?? czy to w ogóle coś daje a może to po prostu pic i co jest najlepsze jako odbłyśnik a może pomalować czymś taka żywice ??

Chłopie żywica 25 zł + włókno ok 5 razem 30. Idz do jakiegoś zakładu co zderzaki kleją to zrobią Ci to na cacy za 10

Podobne taśmy aluminiowe takie jak z allegro można kupić za kilka złotych w praktikerze ,obi itp.

Żywica i włókno (zestaw naprawczy tak to się nazywa) koszt 20zl a bo już sprawdzałem w sklepie a tam gdzie robią zderzaki nie wiem ile by to kosztowało nie orientowałem się czytałem tylko ze na pewno nie da się takiej pokrywy pospawać tak jak zderzaka bo za cienki plastik to jest ;] ale dzięki za info o tej taśmie poszukam w jakimś sklepie tylko chciałem wiedzieć co najlepsze jako odbłyśnik

(09.11.2011, 07:28)pawcio449 napisał(a):  Podobne taśmy aluminiowe takie jak z allegro można kupić za kilka złotych w praktikerze ,obi itp.

W Nomi 28 zł taka taśma kosztuje, 10 m x 5 cm. Nie wiem jak w inych budowlanych marketach ale ja jednak klikłem na alledrogo Smile

Ja w praktikerze kupiłem chyba też 10mx5cm za 6-8zł jak dobrze pamiętamSmile

a ja bym to chwycil klejem nadtapajacym plastik Technicol o ile dobrze pamietam. klei sie nim instalacje pcv i idealnie zgrzewa ze soba dwie powierzchcnie. Nie obawiaj sie oddzialywania na wode gdyz mam nim sklejona cala instalacje narurowa i nic sie nie dzieje. Proponuje w miejscu pekniecia dosztukowac troszke szerszy kawalek plastiku i zlapac salosc wlasnie tym klejem. jak zlapie to go w zyciu nie rozwrwiesz. u mnie tez na wymiar sklejona jest tym potrywa dodatkowo uszczelniona sylikonem. koszt: jakies 6zł za tubke Wink

Wielkie dzięki za wszystkie propozycje zrobiłem to włóknem i żywica bo w miejscu które było nie widoczne brakowało kawałka plastiku ;]

Skocz do: