• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przecieka Akwarium

Witam!!

Na sam początek chciałbym przeprosić nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale Big Grin

A wiec do rzeczy Smile

Dzis zobaczyłem ze przeciaka mi akwarium i mam pytanie czy da sie z tym cos zrobic?? przejechac silikonem jak tak to jakim czy poprostu nowe akwarium trzeba bedzie kupic ??
Jezeli da sie cos z tym zrobic to prosze dajcie mi instrukcje jak to zrobic i gdzie przetransportowac rybki na ten czas Big Grin i na jaki czas Big Grin

Z góry dziekuje za pomoc
Paweł

Jaki litraż, jaka grubość szkła, gdzie jest to pęknięcie, czy jest duże... ? Wskazane zdjęcia.

Akwarium jest małe bo 25 litrów.. woda sączy sie z rogu akwarium narazie w małym tępie

Kup tubkę sylikonu akwarystycznego za 2 zł i spróbuj uszczelnić oz zewnątrz na początku. Ja kiedyś w 25 róg zbiłem (nadkruszyłem i trochę ciekło) i bez wylewania wody się obyło. Jak to się nie uda to najlepiej kup nowe szkiełko bo to grosze.

Dobra wiec jutro kupie ten silikon i bede działałSmile o postepach napewno poinformuje Smile

Poszukaj kleju Conexo firmy Juwel który pozwala kleić pod wodą na żywym akwarium bez ryzyka że biologia w akwarium zostanie naruszona

To jest pęknięcie czy na łączeniu szyb przecieka?

Generalnie zakleić od zewnątrz i na sucho, czyli spuścić wodę poniżej poziomu wycieku, osuszyć jakąś suszarką do włosów i wtedy silikonem akwarystycznym zakleić.

Altolamprologus sp. Compressiceps "shell"
exLamprologus Caudopunctatus Cameron Bay

Dokładnie na łaczeniu szyb

Skocz do: