• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tło strukturalne - jak poprawić cyrkulacje wody za tłem ?

Witam ......
Jestem posiadaczem tła strukturalnego wypukłego ..... poza tym, że prezentuje się naprawdę świetnie to mam z nim same problemy .... ciężko było ustawić niezbędne do funkcjonowania akwa akcesoria ...... jak już się z tym uporałem to pojawił się kolejny problem .... a jest nim KORZUCH kożuch BAKTERYJNY za tłem. Jak poprawić cyrkulację wody nie demontując tła ??? Macie jakiś pomysł ??

----------------------
Każdy post w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie.

masz filtr wewnętrzny czy zewnętrzny? jak do drugie to ustaw wylot na tlo jak to pierwsze zamontuj coś w rodzaju trójnika przed deszczownia i po kłopocie

Ja mam za tłem zbudowany cały system filtracyjny i grzałkę. Może coś takiego zbudujesz. Jakiej wielkości jest akwarium?

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

Mam filtr zewnętrzny .... może faktycznie spróbuje skierować wodę na tło i zobaczę jaki będzie efekt ... albo coś pokombinuje z rurkami i dam 1 przed tło, a resztę skieruje za tło ....

Pomysł z systemem filtracyjnym jest super tylko czy to ma sens w akwa 112 ... ?? Zajmie pewnie sporo cennego miejsca ....

(30.10.2011, 13:43)Asembler napisał(a):  Mam filtr zewnętrzny .... może faktycznie spróbuje skierować wodę na tło i zobaczę jaki będzie efekt ... albo coś pokombinuje z rurkami i dam 1 przed tło, a resztę skieruje za tło ....

Pomysł z systemem filtracyjnym jest super tylko czy to ma sens w akwa 112 ... ?? Zajmie pewnie sporo cennego miejsca ....

W 112 l to nie bardzo. Dlatego pytałem o litraż

Jeżeli tło nie jest na stałe przymocowane to możesz rurkę wlotową wsadzić za tło w róg.

530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik

Nie udzielam porad na PW i GG

Skocz do: