Danio pręgowate i czerwone

Mam kilka pytań odnośnie tych rybek:
1 moje danio czerwone ma duży brzuch ale jego (a raczej jej) rozmiar to ~ 2 cm czy nadaje się do odsadzenia do osobnego akwarium?
2. Mój danio pręgowaty ma złociste płetwy, czy to jest samiec? Mogę dodać zdjęcia jeśli komuś się przydadzą

zdjęcia będą bardzo pomocne

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

musze kupić baterie do aparatu -,- a telefonem wychodzą bardzo ciemne zdjęcia. Ma złociste płetwy i taki żółtawy odcień pomiędzy niebieskimi paskami.

(02.10.2011, 12:34)Wolves40 napisał(a):  czy nadaje się do odsadzenia do osobnego akwarium?
Po co??

Ponieważ chce je rozmnożyć

Przeczytaj cokolwiek na temat rozmnażania danio, będziesz miał wtedy odpowiedź na wszystkie pytania.

Uwierz mi czytałem, ale nie znalazłem nic na temat krzyżowania danio czerwonego z pręgowanym. Podajcie mi przynajmniej minimalny rozmiar dojrzałego danio czerwonego

Z dojrzewaniem jest różnie, nie da się dokładnie określić rozmiaru. Jeżeli Twoje ma duży brzuch i nie jest to efekt przejedzenia to możesz mieć naikrzoną samicę. Co do krzyżowania to nie ma problemu, to są te same ryby.
Tutaj masz sporo informacji:
http://www.akwaswiat.net/wszystko-na-tem...-4991.html

Zamykam. Opcja SZUKAJ nie gryzie !
Proszę korzystać z istniejących wątków !

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Skocz do: