9
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrob...o-akwarium
Planuje coś takiego wypróbować tylko mam pewne wątpliwości i szkoda zmarnować akwarium . Próbował ktoś kiedyś robić sam skalne ścianki ?
Tu się urodziłem i tu doczekam końca - 71 Wrocław FANATYCZNI
20
Szczerze to średnio mi się to podoba, takim sposobem ze 100 litrowego akwarium mamy 60 litrów.
9
Tez nie jestem przekonana, raz, że zajmuje masę miejsca to jeszcze nie wiem jak po jakimś czasie zachowa się cement, może podnosić pH i się rozpuszczać co uwolni szkodliwe związki, no i ten żwirek dla kota nie sądze żeby robił to akwarysta z doświadczeniem. Obawiam się że po prostu potrujesz rybki, zresztą poczytaj komentarze pod filmikiem.
Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2011, 10:02 {2} przez
kaasiaa.)
38
Już kiedyś widziałem coś podobnego na stronce o malawi. Nawet na zoobotanice można było zobaczyć właśnie takie konstrukcje. Więc do takich biotopów jak najbardziej pasuje.
Zapraszam na Dolnośląskie forum akwarystyczne
www.dfa.net.pl
9
Okey , dzięki za odpowiedzi .
Chyba dam sobie spokój ze ściankami strukturalnymi i pójdzie w ruch gnieciony papier .
Pozdrawiam !
Tu się urodziłem i tu doczekam końca - 71 Wrocław FANATYCZNI
22
To znaczy powiem tak, niewątpliwie ścianki tego rodzaju wyglądają efektownie, ale zabierają sporo miejsca, średnio ok. 5cm z głębokości.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
27
Ja mam ściankę czarną , gotową , która zabiera do 3cm z dna.
22
No są takie, ale to ze styropianu, jeśli się nie mylę? Bo te z żywicy, takie jak ja mam, są dużo bardziej efektowne, ale i logicznie przez tą zabierają więcej miejsca.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
3
wszystko fajnie ale ten filmik jest chyba źle przetłumaczony, widziałem na jednym forum taką sciankę zrobioną przez naszego krajana, tylko że on jak to Polak sam wszystko zrobił nie kupował żadnych gotowców no i w/g polskich napisów to nie wszystko nadaje się do aQa
JESTEM NOWICJUSZEM, WSPARCIE WIEDZĄ MILE WIDZIANE