• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[ 80 l ogólne ] Mareckiego

Witam. Akwaria miałem różne, większe, mniejsze, ramowe ( o ile dobrze pamiętam to było w 1983/4 ), klejone a nawet odlewane w całości. Obecnie jest to osiemdziesiątka 38x66x32 z oświetleniem 2x24W T5. Filtracja to kaskada z gąbką i ceramiką, grzałka Atman 100W. Roślinki to mech jawajski, onowodki, wąkrotka i lotosy. Obsada to parka gurami złocistych, żałobniczki, bojownik, otoski, molinezje i cierniooczki. Glony zjadane są przez krewetki Fire Red. A fotka przedstawia to tak:

Pozdrawiam.

Do trzymania w kulach najlepiej nadają się cukierki.

Akwarium jest ładne , oraz jej rozplanowanie roślin. Tylko według mnie te akwarium jest za małe na gurami złote.

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Ladnie sie rozrosnie bedzie super, na pierwszy plan dodal bym tez cos delikatnego,ogolnie nie preferuje tak jasnych podlozy ale to juz gust a o gustach o sie nie dyskutuje

(14.07.2011, 21:47)lion122 napisał(a):  Akwarium jest ładne , oraz jej rozplanowanie roślin. Tylko według mnie te akwarium jest za małe na gurami złote.

Witam. Samiec gurami ma ok 11 cm, samiczka 8 może 9. Mam je praktycznie od narybku i teraz się już ich nie pozbędę. Oddać nie mam gdzie a o spłuczce nie mam mowy. Pozdrawiam. M
(14.07.2011, 22:40)Lastmale napisał(a):  Ladnie sie rozrosnie bedzie super, na pierwszy plan dodal bym tez cos delikatnego,ogolnie nie preferuje tak jasnych podlozy ale to juz gust a o gustach o sie nie dyskutuje

Witam. Podłoże jest barwy raczej brązowej ( żwir rzeczny ) tylko przy rozjaśnianiu zdjęcia tak wyszło. Pozdrawiam.M

gurami piekne ryby, bylem dzis w zoologu celem kupienia haremu ramirez ale gdy zauwazylem gurami kupilem 2 parki Smile zlote i blekitne

60l brzankarium KLIK
112l ogólne Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl

Fajnie się prezentuje, tylko pusto na pierwszym planie...... posadz tam jakieś małe kryptokoryny

(15.07.2011, 11:06)KORNEL napisał(a):  Fajnie się prezentuje, tylko pusto na pierwszym planie...... posadz tam jakieś małe kryptokoryny

Witam. Pierwszy plan czeka na Pogostemon Helferi. Pozdrawiam. M

Akwa na gurami za małe to raz dwa do pełni szczęścia brakuje mi tutaj ładnie zarośniętego trawniczka i to tyle efekt był by świetny Smile

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

(15.07.2011, 21:12)greg3or napisał(a):  Akwa na gurami za małe to raz dwa do pełni szczęścia brakuje mi tutaj ładnie zarośniętego trawniczka i to tyle efekt był by świetny Smile

Witam. O gurami... pisałem, akwarium mam takie, rybki już mają swoje lata i lepiej im w 80 l niż w rurach kanalizacyjnych. Proponuje już nie męczyć tematu. Co do trawniczka to za słabe światło, jednak mam nadzieje, że jak dojadą wodne gwiazdy to dadzą rade. Teoretycznie mają większe wymagania ale widziałem je w podobnych warunkach co u mnie i z dodatkiem Fe wyglądały całkiem nieźle. Zobaczymy. Pozdrawiam. M

Skocz do: