• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[72] - reaktywacja

W związku z tym że był Dzień Dziecka i miałem puste akwarium w piwnicy, skleiłem je porządnie a że moje dzieci lubią rybki, postanowiłem postawić im ten baniaczek dla ich frajdy i pociechy żeby mogły mieć też swój udział w akwarystyce od najmłodszych lat...

Akwarium : 72l - 60x30x40 - profilowane

Filtracja : HJ-701 (kaskada)
Oświetlenie : 1x15W T8 i 1x24W T5
Ogrzewanie : Grzałka 100W, temperatura 25 C
Podłoże : Żwir 2kg wierzch, koci żwirek 4 kg środek, JBL substrat na dnie
Dekoracje : połamany kokos ale już myślę o korzeniu jednak
Inny sprzęt :
Parametry wody : pH-7,5, Kh-6, Gh>14, NO3-5mg/l, NO2<0,01 mg/l
Nawożenie : 7ml profito raz na tydzień
Flora : to co dostałem od ludzi i kilka krzaczków ze 112l
Fauna : 12 neonków inessa, parka prętników karłowatych, parka gupików endlera, 1 helenka Smile

Zbiornik założony 28.V.2011 r.

Sprzęt ok , obsada dobra , roślinki się rozrosną.
Czyli akwarium ładne , z potencjałem .

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

No i superSmile Ja też dziecku postawiłam akwaria w pokoju bo czym skorupka za młodu .... ktoś musi odziedziczyć po mnie baniakiSmile
No i faktycznie korzonek by sie przydałSmile

Ja wkrótce będę urządzał mojej córze pokój i tak samo myślę o jakimś malutkim zbiorniczku.

Zastanawiam się tylko czy nie jest jeszcze za młoda (pokojowe szaleństwa mogą się w wieku 4 lat skończyć z różnym skutkiem dla akwariumBig Grin )

a zbiorniczek ładny Smile

126l BW Amazonki
200l Centralna Ameryka
450l Ameryka Południowa

+ kilka szkieł do różnych innych celów służących...

Moja ma niecałe 3 lata. Na początku trochę się interesowała a teraz wie, ze nie wolno podchodzić, stukać pukać, wkładać palce itpSmile Więc spokojnie stawiajSmile

będzie dobrze, moje od pieluch zawsze patrzyły na akwa i nic nie zrobiły od 12 lat Smile baniaczek nemo zgrabny i gustowny

ja dlatego akwaria trzymam w piwnicy Smile tylko krewetkarium 20l mam w pokoju, bo jakby co to małe szkody Smile

Skocz do: