12
Witam zakupiłem ALGIN-preparat przeciw glonom i mam pytanie czy stosowaliście go w akwa ?? jeśli tak to czy działa i jak działa ?? Na ryby roślinki itp. ??
"...mylić się jest rzeczą ludzką...."
33
ja testowałam ALGO-stop depot, Algetten, AlguMin (oczywiście nie wszystkie na raz i w zasadzie z czystej ciekawości czy to coś daje) - żaden nie działał na glony, za to rośliny wyraźnie zmarniały.
Algin jest oparty głównie na miedzi, nie można go stosować jak masz ślimaki, młode rybki czy ikrę, czy krewetki w akwarium.
To już lepiej posadź w akwarium większa ilość moczarki i rogatka.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
12
ok dzięki ci bardzo
33
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
0
Wracając do alginu - to ja go stosowałam, ale nie daje długotrwałych efektów. Trzeba zainwestowac w co innego
12
Co konkretnie??
0
Gdybym wiedziała to bym ci powiedziała
Sama będe się przymierzać do powroty akwarium w moim domu wiec coś by sięprzydało :]
27
siemka kupiłem dziś preparat algin tropicala na zielone glony które ja mam na roslinach i mam pytnie do tych co go używają lub używali czy ten preparat jest dobry i czy naprawde pomaga ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Akwarium 126l - towarzyskie
aquadesign, to co jest piękne.
4
mysior napisał(a):siemka kupiłem dziś preparat algin tropicala na zielone glony które ja mam na roslinach i mam pytnie do tych co go używają lub używali czy ten preparat jest dobry i czy naprawde pomaga ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi 
Mogłeś zadać to pytanie przed kupnem, w tej chwili powinieneś go zastosować i poinformować nas czy jest dobry. Tak na marginesie akwarysta z takim doświadczeniem ma problem z glonami, sprawdzałeś parametry. Wejdź na to forum znajdziesz odpowiedz
http://akwa.phorum.pl/
27
zgłaszam twój post do admina bo tlko spamujesz a nie odpowiadasz
Akwarium 126l - towarzyskie
aquadesign, to co jest piękne.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2008, 23:14 {2} przez
mysior.)