• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oryginalna pokrywa a oświetlenie 30W...

W oryginalnych pokrywać np. w baniaku 60l (60x30x33) montują oświetlenie 15W. Czy jest możliwość zmodyfikowania jej, aby wsadzić tam oświetlenie o mocy np. 30W w postaci jednej świetlówki, a nie kilku ? Czy w ogóle są takie krótkie świetlówki ? Może ktoś z was już próbował takiego rozwiązania ?
A co powiecie na taką świetlówkę o mocy 60W, może ktoś z was jej używa ?
Chętnie posłucham o wadach i zaletach.
http://www.luxmarket.pl/p/Oprawa%20LINES...2060W/6349

GG 5974127

http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/star...serminor=5
tu sobie popatrz

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Chcesz dawac do 60 l. baniaka 60W jak nie bedziesz mial glonów to tylko pogratulowac.

Będzie miał 1W z hakiem na litr wody to wcale nie tak dużo jak się ma akwarium roślinne z wymagającymi roślinami, takimi jak np. Cabomba piauhyensis.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

A napewno 60W zmiesci sie??? NIe jest zadluga? Ja mam tez 60l i mi ledwo 30W sie zmiesci.
Kesi masz racje, ale na start takiego baniaka trzeba bardzo uwazac z nawozeniem zeby zaraz nie zarosly szyby na zielono Smile No i w ogole trzeba bardzo dobrze sie znac, czyli byc naprawde profesjonalista. Popełnisz mały bład i glony gotowe... Przynajmniej tak mi sie zdaje.

Jedynie HQI 70W.
Ps. dawid2b możesz napisać jak wsadziłeś świetlówkę 30W do 60L, jakie to akwarium ma wymiary??

Dałem 2x 15W.Big Grin 60x30x30

dawid2b napisał(a):Dałem 2x 15W.Big Grin 60x30x30
Hehe a ja zrozumiałem, ze 1 świetlówke 30W, sorki za pomyłke

No bo to tak można było zinterprepretować Big Grin To moja wina, źle się wyraziłem.

Skocz do: