• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

obcy w akwarium :/ (Małżoraczki)

hehe no zawsze coś zawszee Smile nie mam pojęcia od kiedy to zyje w moim żwirku ale jest tego mnóstwo... skorupiaki jakieś ale co to takiego i skąd się to wzięło ?!?!? może macie pomysł co to takiego ? jest to żyjątko wielkości kolo 2mm dość żwawo się rusza i żwirek służy jako kryjówka... nooo dobijcie mnie Smile

Załączone pliki Miniatury

(13.04.2011, 21:53)kylu33 napisał(a):  hehe no zawsze coś zawszee Smile nie mam pojęcia od kiedy to zyje w moim żwirku ale jest tego mnóstwo... skorupiaki jakieś ale co to takiego i skąd się to wzięło ?!?!? może macie pomysł co to takiego ? jest to żyjątko wielkości kolo 2mm dość żwawo się rusza i żwirek służy jako kryjówka... nooo dobijcie mnie Smile

no dobra Smile obcy rozpoznani Smile toooooo

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82%C5%BCoraczki

Ostrzeżenie:

plagiat -30%
100% = ban
Kejdi

jednym słowem te ślimaczki robią dziury w roślinach , mnożą się na potęgę i ogółem głupie szkodniki

sprzedam piękny zestaw do akwarium >>
licytacja na allegro >>
http://allegro.pl/mega-zestaw-do-akwariu...49850.html

(13.04.2011, 23:15)kylu33 napisał(a):  [quote='kylu33' pid='240668' dateline='1302724434']
Małżoraczki odżywiają się detrytusem, szczątkami roślinnymi i zwierzęcymi, glonami (np. okrzemkami). Często filtrujące, niektóre drapieżne.

Raczej dziur w roślinach to nie robi skoro odżywia się szczątkami roślinnymi itp resztkami w tym glonami więc spoko ekipa sanitarna się trafiła.

Ślimakom bym jednak nie ufał Wink

coś jak by mniej dzisiaj było tych mikrobów Smile możne przytargałem to z roślinami..., ale Gurami, Kirysy lub krewetki się nimi zaopiekują Smile

to mogą być małżoraczki albo dopiero wyklute ślimaczki

To są małżoraczki, nie wiem dlaczeg owszystko co nowego sięznajdzie u was w akwarium to chcecie tępić? Co one takiego robią? Pożyteczne żyjątka.Czasami czytając te głupoty mam ochotę was..

Skocz do: