• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

jakie są objawy gdy gupik będzie lada chwila rodził bo mój jest na 100 % w ciąży tylko teraz stoi w miejscu przy powierzchni, ma górkę wystającą z odbytu, bardzo szybko oddycha[/align]

Tematy zostały połączone, nie zakładaj kilku podobnych tematów, używaj opcji SZUKAJ - Kejdi

Nie ma objawów. Jak jesteś pewny, że to ciąża a nie choroba, to daj go do kotnika. Ale moje się tak nie zachowywały, chyba że zaraz przed porodem..

jak dzisiaj w nocy nie urodzi to wyposzczę ja

www.pajacyk.pl kliknij na link a dasz dziecku obiad

Poczekaj lepiej z kilka dni...

Akwa 60l:
5 niesfornych kirysków
4 gupików
12 młodych gupików
2 piskorki
i 1 "złota rybka"
PS.Proszę na mnie nie krzyczeć o Stara/\,niedługo zmieniam akwa na 112l :)
25l(28.12.2009-świeżutkie żabiarium? xD)
5 karlików

Otaku anime łączmy się!!

ze dwa trzy dni możesz ją tam potrzymać Smile
jak jest zdrowa to jej nic nie będzie :p

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

ludzie na moich oczach w tej chwili rodzą mi sie małe gupiki. mam juz ich 13 w tym 2 niezywe. ej ile tak gupik moze urodzin to jej chyba 2 podród
przepraszam za błędy ale musze na nią patrzec

Tematy i posty zostały połączone, używaj opcji SZUKAJ i EDYTUJ
Gupiki pojawią się i bez Twojego nadzoru. Uważaj na ortografię, każdy następny niechlujny post będzie kasowany - Kejdi

W sumie to żadna sensacja bo gupiki rozmnażają się bezproblemowo praktycznie w każdych warunkach więc po co tak się podniecać...Jeśli chodzi o ilość narybku to bardzo różnie od kilkunastu do kilkudziesięciu sztuk.Czytałem o rekordowym porodzie ponad 190 sztuk.

jest już ich 22

Rekordowe ilości narybku osiąga się poprzez karmienie samicy dżdżownicami Smile
Toungue 

Czy gupiki łatwo się rozmnaża??? Bo mówiąc szczerze to nie chciałabym żeby tak się stało i jestem początkująca więc nie chce żeby rozmnożyły się młode... Sad czy można temu jakoś zapobiec ???

Skocz do: