2
Akwarium 60x30x35 co daje jakieś 63L (jedno z dwóch które nie zostało zrobione przeze mnie). Zamieszkują w nim dwa smoczki albinos i ciemny. No i samotny "glonojad". Dno zostało wysypane piaskiem kwarcowym a resztę wystroju pełnią kamienie (jakiś łupek i śmieszny z dziurami). W rośliny jest ubogo ponieważ aksy niszczą wszystko co posadzę (co widać na zdjęciach, że są wyrwane). Co do filtracji to pracuje tam aquel 350l/h, Grzałki nie ma bo odpowiednia temperatura dal aksów to 20st. i taka sie utrzymuje, problem zaczyna sie latem, bo trzeba wode schładzać. Aksy to bardzo sympatyczne zwierzątka

mają buźkę jakby się cały czas uśmiechały. Co ty więcej pisać czas zmieścić fotki.
Więcej fotek na
http://mojeakwaria.blogspot.com
3
Moim zdaniem to za mały zbiornik na 2osobniki. Powinieneś przenieść je do większego zbiornika wrzucić jakieś korzenie i posadzić więcej roślin,bo aksolotle lubią się w nich chować. Jak dla mnie ten zbiornik nie jest ciekawy, wręcz przeciwnie. Wygląda sztucznie. Te łupki ułożone sztucznie i ten rekin na tapecie tragedia :/
24
Tragedia. Tu nawet nie bardzo jest co poprawiać, te łupki to porażka, niewspomne o tym kawałku sera Edamer który niewiem co ma przedstawiać.
Zbiornik jest przedewszystkim za mały.
Czuję się jakbym wrócił do lat 80.
21
Nie ma o czym mówić, fatalny zbiornik!
38
Tak żeby to dobrze ubrac w słowa...kicz...Widzę że Twoje akwa wystrój mają na jedno "kopyto".Co nie zmienia faktu że jestem pod wrażeniem wykonania wiszącego akwarium.Popracuj nad wystrojem.
11
Nie znam się na tych stworzeniach, ale zbiornik nie jest ładny... Takie łupki nadawały by się do malawi. Niewiem czy 20C to odpowiednia temperatura dla zbrojnika, a w ogóle to dla zbrojnika 100L min. Z tego co przeczytałem o tym płazie wymaga on zimą dość zimnej temperatury a zbrojnik nie. Poczytaj o wymaganiach ryb, które chcesz hodować.
17
Piękne zwierzaki w beznadziejnym baniaku i tyle. Wszystko do wymiany...
7
Nie męcz tych smoków, one bardzo mi się podobają. Zrób większy zbiornik, kamienie wywal(lub zrób kolejne akwa - Malawi), powrzucaj korzenie dużo roślin i będzie gites...
2
(08.04.2011, 17:04)pawchod napisał(a): Nie ma o czym mówić, fatalny zbiornik!
Dobrze że twój jest zajefajny, jeśli nie umiesz się zająć swoim to po co się czepiasz innych! po co piszesz posty które nic nie wnoszą, nie po to pokazałem swój zbiornik żeby czytać że "fatalny zbiornik" tylko po to żeby poczytać opinie innych co można z nim zrobić. I nie piszcie ze zbiornik jest za mały(jak się zimuje aksy to wystarcza im kilka litrów wody) bo narazie taki będzie a za kilka miesięcy dostaną nowe mieszkanie (na pewno miały lepiej w sklepie zoologicznym gdzie były trzymane w akwarium 30x30). Nie od razu Kraków zbudowali!
7
Jeśli nie możesz zapewnić odpowiednich warunków zwierzętom to nie powinieneś się brać za ich hodowlę... Jeśli już to proszę poczytaj o ich naturalnym środowisku.