Temat zamknięty
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

moja 60 tka

proszę o komentarze
obsada - część ze starego akwa:
5 gupików
4 kiryski
1 zbrojnik
3 cierniooczki
1 miedzik
6 neonów
1 danio
2 błyszczyki parańskie
1 ampularia
1 małża z jeziora
roślin wszystkich nie znam, na korzeniu jest Anubias

NIEKTÓRE ZDJĘCIA ROBIŁEM APARATEM W TELEFONIE WIĘC JAKOŚĆ TAKA SOBIE

poniżej link do albumu - tam będę nowe zdjątka dorzucał

http://www.easyakwa.jpg.pl/?385000,16386

na pierwszy rzut oka akw wygląda bez zarzutu potem zaczyna dostrzegać sie rózne detale proponuję zmniejszyć napowietrzanie wystarczy sam ruch tafli wody nie dedzie tak dużo bobelków tlenu w wodzie wypychają one z wody związki potrzebne do wzrostu roślin. Pozatym do ogólnego wyglądu nie mam zastrzeżeń. Obsade masz niezbyt dobraną zacznijmy od tego, ze neonki to rybki stadne 2 osobniki to nie stado jak na zbrojnika to akwa jest zdecydowanie zamałe.

Tanganika 112l w przygotowaniu

zbrojnik jeszcze malutki - zdążę go wydać a neonki to też spadek - taka mała zbieranina, dzięki za uwagi dzisaj dokupiłem neonki - teraz jest 6 a to już fajne stadko

Akwa jest całkiem całkiem Wink Ja na Twoim miejscu bym wyrzuciła te kamienie i wyłożyła dno drobnym żwirem... I proponuję inne ułożenie roślinek..

Może zamiast tego piaskowca korzeń wrzucić? Więcej roślinek bym dokupił. Opisz dokładnie swoje akwarium: jakie masz parametry, jak często robisz podmiany, jakie masz oświetlenie itd.

dawid2b napisał(a):Może zamiast tego piaskowca korzeń wrzucić? Więcej roślinek bym dokupił. .

Popieram kolegę a pyzatym to całkiem ładneBig Grin

bumboo

nie wiem co o tym myślą inni ale ja bym się pozbył ślimaka i małży.
Temat zamknięty

Skocz do: