12
Witam.
Szukałem, ale nie znalazłem tego tematu. Mam tylko nadzieje, że dobrze szukałem
Wiec tak jak już napisałem w temacie. Przeczytałem, że można podawać ryba groszek, I zastanawia mnie czy ktoś to testował? Jakie były tego skutki? Również zastanawia mnie czy może być to groszek z puszki?
I jakie były tego skutki, jadły to ryby? Czy niekoniecznie?
Pozdrawiam.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
43
Zależy jakie ryby... pyszczaki kochają mixy z groszkiem i krewetkami
SPRZEDAM - KLIK !
-270l -
Malawi GG 3341234
-122,5l -
Malawi
-112l - -
Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water
12
(23.02.2011, 23:18)susel napisał(a): Zależy jakie ryby... pyszczaki kochają mixy z groszkiem i krewetkami 
eeh na razie to w akwa mam gupiki, kiryski i zbrojnika niebieskiego. Będą jadły?
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2011, 23:25 {2} przez
davvid.)
4
Groszk nie może byc z puszki !!!!Musi to być groszek mrożony ,najlepiej jak zrobisz go dodajac do niego kewtki koktajlowe ,serce indycze.Proporcje są zależne,od rybek (czy to sa rybki roślinożerne czy mięsożerne) Dobierasz proporcje .
14
(24.02.2011, 08:49)maluch114 napisał(a): Groszk nie może byc z puszki !!!!Musi to być groszek mrożony ,najlepiej jak zrobisz go dodajac do niego kewtki koktajlowe ,serce indycze.Proporcje są zależne,od rybek (czy to sa rybki roślinożerne czy mięsożerne) Dobierasz proporcje .
Dlaczego groszek nie może być z puszki ?
4
Groszek z puszki jest konserwowy- pasteryzowany i poddany obróbce chemicznej ,jest w zalewie i nie jest groszkiem surowym .Mrożony groszek jest naturalny,a tylko naturalny podaje się rybkom. Konserwowy może im szkodzic ,poza tym jak go przemielisz przez maszynke będzie PAPKA.Mrożony rozdrobni sie na kawałeczki i jest przysmakiem wielu gatunków rybek (począwszy od paletek

Marchweki z puszki rownież sie nie podaje tylko surową. Krewtki tez sa surowe nie umyte z panierki

tylko surowe i mrożone ,srece indycze,wołowe tez surowe ,czosnek rownież nie przetworzony . NATURA i masz zdrowe rybki

0
W przypadku dużych pielęgnic takich jak Uaru, ziemiojady, dorosłe tropheusy i glonojady można stosować groszek mrożony. Przed podaniem można go sparzyć żeby zmiękczyć łuskę. Nie jest szczególnie chętnie zjadany, brudzi wodę zwłaszcza po rozkruszeniu przez ryby. Sztuczne pokarmy w tym przypadku są zdecydowanie lepsze. Groszek bardziej nadaje się do karmienia krewetek i niektórych krabów.
4
Stosuję z powodzeniem; mix groszku mrożonego,czosnku ,krewetki koltajlowej oraz serc indyczych .Wszystkie te produkty mielę przez maszynke do mielenia mięsa . Rybki się zajadają tak przygotowanym mixem ,są to pielegnice ,bocje i kiryśniki .
5
a gdzie można nabyć te krewetki
*25l-towarzyskie
*112l-malawi
4
Krewetki koktajlowe (bez panierki oczywiście ) możesz dostać na dziale mrożonek w wiekszych sklepach .Ja zaopatruje sie w Bomi albo w Tomi , są to takie sieci sklepów . Myśle ,że w każdym markecie również bez problemu bedziesz mógł je kupić .