• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karmienie rybek groszkiem

Witam.

Szukałem, ale nie znalazłem tego tematu. Mam tylko nadzieje, że dobrze szukałem Tongue

Wiec tak jak już napisałem w temacie. Przeczytałem, że można podawać ryba groszek, I zastanawia mnie czy ktoś to testował? Jakie były tego skutki? Również zastanawia mnie czy może być to groszek z puszki?

I jakie były tego skutki, jadły to ryby? Czy niekoniecznie?

Pozdrawiam.

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Zależy jakie ryby... pyszczaki kochają mixy z groszkiem i krewetkami Wink

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

(23.02.2011, 23:18)susel napisał(a):  Zależy jakie ryby... pyszczaki kochają mixy z groszkiem i krewetkami Wink

eeh na razie to w akwa mam gupiki, kiryski i zbrojnika niebieskiego. Będą jadły?

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change

Groszk nie może byc z puszki !!!!Musi to być groszek mrożony ,najlepiej jak zrobisz go dodajac do niego kewtki koktajlowe ,serce indycze.Proporcje są zależne,od rybek (czy to sa rybki roślinożerne czy mięsożerne) Dobierasz proporcje .

(24.02.2011, 08:49)maluch114 napisał(a):  Groszk nie może byc z puszki !!!!Musi to być groszek mrożony ,najlepiej jak zrobisz go dodajac do niego kewtki koktajlowe ,serce indycze.Proporcje są zależne,od rybek (czy to sa rybki roślinożerne czy mięsożerne) Dobierasz proporcje .

Dlaczego groszek nie może być z puszki ?

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Groszek z puszki jest konserwowy- pasteryzowany i poddany obróbce chemicznej ,jest w zalewie i nie jest groszkiem surowym .Mrożony groszek jest naturalny,a tylko naturalny podaje się rybkom. Konserwowy może im szkodzic ,poza tym jak go przemielisz przez maszynke będzie PAPKA.Mrożony rozdrobni sie na kawałeczki i jest przysmakiem wielu gatunków rybek (począwszy od paletek WinkMarchweki z puszki rownież sie nie podaje tylko surową. Krewtki tez sa surowe nie umyte z panierki Smiletylko surowe i mrożone ,srece indycze,wołowe tez surowe ,czosnek rownież nie przetworzony . NATURA i masz zdrowe rybki WinkSmile

W przypadku dużych pielęgnic takich jak Uaru, ziemiojady, dorosłe tropheusy i glonojady można stosować groszek mrożony. Przed podaniem można go sparzyć żeby zmiękczyć łuskę. Nie jest szczególnie chętnie zjadany, brudzi wodę zwłaszcza po rozkruszeniu przez ryby. Sztuczne pokarmy w tym przypadku są zdecydowanie lepsze. Groszek bardziej nadaje się do karmienia krewetek i niektórych krabów.

Stosuję z powodzeniem; mix groszku mrożonego,czosnku ,krewetki koltajlowej oraz serc indyczych .Wszystkie te produkty mielę przez maszynke do mielenia mięsa . Rybki się zajadają tak przygotowanym mixem ,są to pielegnice ,bocje i kiryśniki .

a gdzie można nabyć te krewetki

*25l-towarzyskie
*112l-malawi

Krewetki koktajlowe (bez panierki oczywiście ) możesz dostać na dziale mrożonek w wiekszych sklepach .Ja zaopatruje sie w Bomi albo w Tomi , są to takie sieci sklepów . Myśle ,że w każdym markecie również bez problemu bedziesz mógł je kupić .

Skocz do: