• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetki w kotniku

Witam, szukałem na forum odpowiednich informacji na odpowiedź do mojego tematu, lecz nie znalazłem. Czy krewetki 1-cm mogą być w kotniku aż nie dorosną do dojrzałej wielkości. Niechcę trzymać ich z skalarami ponieważ jak gupik rodził to w ciągu nocy został tylko jeden i już go niema gdyż w porze karmienia wypłynoł. Akwarium mam 200L.

Nie rozumiem to po co Ci krewetki skoro nie masz dla nich warunków, nie kupuj ich skoro mająsie męczyć. Skalary zjedzą nawet dorosłą.

Widzę że się nie dogadamy. Skoro mam neonki które mają 2 cm. I ich nawet nie raszają, to czemu mają ruszać dorosłe krewetki które osiagają 3cm nawet ponad. I kto powiedział że niemam warunków? Warunki mam doskanałe tylko chciałem się upewnić czy moge trzymać jakiś czas krewetki w kotniku.

Rozumiem, że chodzi Ci o filtrujące?

(15.02.2011, 20:49)bomboszek napisał(a):  Rozumiem, że chodzi Ci o filtrujące?

RED CHERRY Smile

Nie ma co ryzykować, te krewetki raczej nie przekroczą 3 centymetrów. Może w niektórych przepadkach... Ale skalary jak nei zjedzą dorosłych to wpierdzielą Ci młode.

To nawet 2 cm to w takich rozmiarach są moje neonki innesa i się nimi nie interesują. Mam 2 skalary mają 10cm wysokości i 6 cm długości są jeszcze malutkie. Młode krewetki odizoluje jak się urodzą.

Skalary w naturze żyją razem z Neonami, a krewetka to jak pokerm przeleci i sup jest w paszczy.

Ok ja mam swoje zdanie ty masz swoje. Tu daje link jakie głupoty wypisują forumowicze http://www.zwierzaki.org/index.php?topic=33352.0 6 post proszę przeczytać.

to jak masz swoje zdanie i wiesz lepiej to po co pytasz?

Skocz do: