• 2 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[126] RYSIO

W piątek kupiłem upragnione akwarium spełniające moje warunki. Jeśli mogę to się pochwalę:
AQUAPRO 80 MP EHEIM - 126l,
Wymiary: 80x35x45,
Oświetlenie: 2x 18W,
Filtr: EHEIM aquaball 130 (typ 2402),
Grzałka:EHEIM aquatics 3604.
Roślinki (nie wszystkie wiem jak się nazywają):
1. Alternantera Reineckego - Alternanthera reineckii,
2. Żabienica Blehera - Echinodorus bleheri,
3. Zwartka Wendta - Cryptocoryne wendtii,
4. Nadwódka wielonasienna - Hygrophila polysperma,
5. Nurzaniec - Vallisneria,
6. Anubias barteri var. nana,
7. ?
8. ?

za około 10 dni zakupie żywe stworzonka (towarzyskie)... myślę, że doradzicie, za co z góry dziękuję i pozdrawiam

To, co robisz dla siebie - umiera razem z Tobą. To co robisz dla innych - jest nieśmiertelne...

Brawo. Naprawdę miły dla oka baniak Smile
Mam tylko kilka " ale"
1. żwurek wygląda bardzo sztucznie, choć jest drobny. Co to jest?
2. skałki jakie masz obawiam się że nie nadaja sie do tego typu akwarium. Polecam wywalić póki masz jeszcze możliwość.
3. Filtr będzie dawał radę dopóki będzie malutko ryb. Potem będzie masakra. Jest za słaby. Przerabiałam to osobiście Wink Składaj na kubełek.
4. masz cudny korzeń. Jak wywalisz skałki to ustaw go mniej na środku. Może bardziej w lewo przed filtr z gałązkami skieropwanymi w przednią szybe po skosie?
Ogólnie to schludnie naprawdę bardzo.

Oooo tak skąd masz ten korzeń? Właśnie takiego szukam do swojego akwa Wink rarytasik.
To Ty pisałeś w sprawie krewetek na maila Wink?

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

(12.12.2010, 21:51)Pysia napisał(a):  1. żwurek wygląda bardzo sztucznie, choć jest drobny. Co to jest?
2. skałki jakie masz obawiam się że nie nadaja sie do tego typu akwarium.
Dzięki, bardzo to dla mnie istotne...Smile
Co do żwirku to na pewno nie sztuczny, ale nazwy nie pamiętam, opakowanie już w pojemniku na plastiki.
Ale tymi skałkami to mnie poważnie zasmuciłeś, bo one bardzo nam się podobają. Może napisz dlaczego pilnie czekam na wieści...
(12.12.2010, 21:54)Maciej_krakow napisał(a):  Oooo tak skąd masz ten korzeń? Właśnie takiego szukam do swojego akwa Wink rarytasik.
To Ty pisałeś w sprawie krewetek na maila Wink?
Korzeni takich to w Monachium skolko godno, jestem zaskoczony, że nie możesz kupić w Polsce.
Co do krewetek, tak to ja napisałem interesują mnie bardzo Crystal Red shrimp , 5 szt.

To, co robisz dla siebie - umiera razem z Tobą. To co robisz dla innych - jest nieśmiertelne...

z czego te skałki i co zamierzasz hodować w zbiorniku ?

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Cytat:Co do krewetek, tak to ja napisałem interesują mnie bardzo Crystal Red shrimp , 5 szt.

a wiesz że te krewetki są dość trudne w hodowli musisz zapewniś im stabilne paranetry wody głuwnie twardość no i Ph na początek proponuje red chery

Skałki mogą zatwardzać wodę, pozatym generalnie nie wyglądają zbyt ładnie...
Niewiem co jest na tle, ale sugeruję je zdjąć i nakleić czarny brystol na tylną szybę Smile
Korzeń bardzo fajny.

(12.12.2010, 22:14)top2107 napisał(a):  z czego te skałki i co zamierzasz hodować w zbiorniku ?

Skałki są naturalne i kupione w sklepie specjalistycznym, przeznaczone do akwarium.

(12.12.2010, 21:51)Pysia napisał(a):  1. żwurek wygląda bardzo sztucznie, choć jest drobny. Co to jest?
2. skałki jakie masz obawiam się że nie nadaja sie do tego typu akwarium. Polecam wywalić póki masz jeszcze możliwość.
3. Filtr będzie dawał radę dopóki będzie malutko ryb. Potem będzie masakra. Jest za słaby. Przerabiałam to osobiście Wink Składaj na kubełek.
Co do żwirku to też kupiony w sklepie do akwarium i jest to żwirek krystaliczno-kwarcowy naturalny.
Co do obsady to jestem jeszcze nie do końca zdecydowany, ale na pewno będzie to co pogrubione:
1. Bojownik Syjamski + 2 samiczki,
2. Neon czerwony 30 szt.
3. Gurami mozaikowy - Trichogaster leeri.
4. Mieczyk (Mieczyki) Hellera z przewagą samic ?
5. Sum rekini ?
6. Gupik pawie oczko ?
7. Molinezja Black Molly 2 parki ?
8. Krewetka - Crystal Red shrimp , 5 szt. ?
9. Kirysek spiżowy
10. Otosek
11. Welony ?
12. ?
Jest tyle propozycji w obsadzie na forum, że trudno się zdecydować, na pewno ma być to osada towarzyska, kiedyś tylko Paletki...
Do wody dodałem środki "AQUA CURA" mikro organizmy /mikro organismen/ i przygotowanie oczyszczenie wody /wasser aufbereiter/ i dopiero po 10 dniach mogę kupić obsadę... Czy naprawdę aż tyle muszę czekać...

Obsada niestety mocno przesadzona Smile

http://www.akwaswiat.net/zestaw-gotowych...16464.html

(12.12.2010, 23:10)Kondziu360 napisał(a):  Niewiem co jest na tle, ale sugeruję je zdjąć i nakleić czarny brystol na tylną szybę Smile
Z tyłu jest tapeta i nie jest dobrze widoczna, ale woda jest mętna... poczekam aż się wykrystalizuje...Skałki bardzo się nam podobają, dlatego kupiłem, były nie tanie bo około 15,-?! Dzięki za podpowiedzi, wszystkie są bardzo przydatne więc wszystko biorę pod uwagę...
(12.12.2010, 23:14)Kondziu360 napisał(a):  Obsada niestety mocno przesadzona Smile

http://www.akwaswiat.net/zestaw-gotowych...16464.html

To tylko propozycje i moje chcenie, co nie znaczy że taka będzie. dlatego jest tu.

Skocz do: