Przedstawiam mój "nowy" zbiorniczek, który do tej pory pełnił funkcję żłobka dla skalarów i nie posiadał żadnego wystroju. Maluchów pozostało niestety tylko 6 Ale są już na tyle duże, że można pokazać im inny świat niż tylko cztery szklane szyby Akwa stoi w pokoiku mojej córci i docelowo będzie zapewne mieszkankiem bojka bądź haremu gupików Tyle że z przewaga panów...
A teraz co nie co o samym zbiorniczku:
Wymiary: 40x25x25
Grzałka 50w
filtr kaskadowy (najtańszy )
oświetlenie 11w
tło z worka na śmieci...
Obsada: 6 skalarów i Helenka
Flora: cabomba, anubiasek, cryptocorynka, kilka niezidentyfikowanych
Fotki nieszczególne ale robione telefonem...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.11.2010, 22:50 {2} przez Olek.)
jestem ciekaw jak wyglada te tło z worka na swieci??? skołuj lepszy aparat i zrob foty napewno nie jeden by to zobaczył i zastosował ta ciekawa alternatywe.a propos, wiekszego filtra nie masz bo ten to za mały!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2010, 09:57 {2} przez siara82.)
Bez przesady, ta kaskada powinna dać radę. Wiem jednak, że jest tam malutka gąbeczka, więc możesz dopchać więcej, u mnie w najmniejszej kaskadzie zmieściły się 2 gąbeczki i jeszcze 3 kawałki ceramiki te z dziurką.
Fajnie, że wpajasz dziecku dobre wzorce i nie nawrzucałaś do akwa badziewia. W dziecięcym pokoju u nas też stoją 2 malutkie szkiełka tylko z naturalnymi elementami.
Do filtra już dawno napchałam dodatkowej gąbki bo jak zobaczyłam oryginalną to się roześmiałam O ceramice nie myślałam ale niezły pomysł Mam nadzieję, że moje dziecko odziedziczy po mnie gust akwarystyczny bo mój mąż odkąd wywaliłam jego gipsowy mostek z akwa chodzi obrażony twierdząc że akwa bez mostka należy już tylko do mnie Wieczorkiem postaram się porobić lepsze fotki. Rano skalarki pływały po całym akwa i wyglądały na całe i zdrowe
Tło z worka nie jest moim pomysłem, tylko podłapanym z forum. Wycięłam z kartonu prostokąt o bokach jak akwa czyli 40x25. Obcięłam kawałek worka. przykleiłam taśmą i włożyłam za akwa
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2010, 11:55 {2} przez aleksandra84.)
Wytsarczy dokładnie przeczytac mojego posta i wtedy się zrozumie... Skalary póki co nie maja nawet cm... i jest ich tylko 6 wiec biedy nie mają Jak tylko będa na tyle duże zeby sie srowadzic do rodziców to nie będę zwlekać. Czeka na nie akwa 160l o wysokości 60cm....