Temat zamknięty

Red cherry kika pytań

Cześć,mam kilka pytań dotyczących krewetek red cherry :
1 :Jakie są najważniejsze rzeczy które muszą znajdować się w akwarium ? Słyszałem o jakimś filtrze biologicznym.Ale nie wiem za bardzo jaki to ma być mógłby mi ktoś podać link do takiego filtra ? Czy ten filtr wystarczy czy trzeba mieć też normalny filtr ?
2 : Mam zamiar kupić akwarium 112 l ile mógłbym włożyć do niego na początek krewetek ? Jakie rybki mógłbym z nimi trzymać ?
3: Jakie podłoże zastosować ?
4: Jak urządzić akwarium ?
5: Jakie roślinki zastosować ?
6: Czy mech jawajski i taka karma http://allegro.pl/tropical-shrimp-sticks...51319.html wystarczyła by krewetką ?
7 : Jak wygląda wymiana wody i mycie akwarium ? trzeba wyławiać po kolei każdego malucha ? Słyszałem ,że ludziom po wymianie wody zdychało dużo krewetek Sad Czy do akwarium mogę zastosować zwykłą wodę z kranu czy muszę z nią Cioś robić ?

Pooponuje poczytać o podstawach akwarystyki jest tu tego dużo

1. Biologiczny - filtr, który ma miejsce na wkłady biologiczne (ceramika,keramzyt, itp), które wspomagają dunkcjonowanie akwarium, ale nie jest to konieczne.
2. Jeżeli chcesz krewetki to lepiej trzymać je same ew. z rybami takimi jak: Danio Perłowe, Lśniącooczka, Szczupieńczyk karłowaty, Gupik Endlera, Otosek, Kiryski, Rasbora maculata..
3. Piaske, bazalt, albo jakiś gotowe podłoże Aqua Substratem Ada Amazonia, Shrimp Sand.
4. Korzenie/kamienie
5. Mchy, Wątrobowce, Paprocie, Microsora, nurzańce
6. Co do roślin masz wyżej, taka karma nie wystarzy możesz podawać im:
- gotowe pokarmy
- parzona/mrożona pokrzywa
- gotowana na miękko marchewka
- banan
- pyłki kwiatów
- groszek
- morela
- ogórek
- kukurydza
- szpinak
- brokuła
- liście ketapangu
- papryka
- liście dębu (sezonowe)
7.Wystarczy podmiana 30 % wody co tydzień, nie wolno czyścić całego awkarium a następnie wpuszczać zwierzęta, środowisko biologiczne zostaje zaburzone i zwierzęta padają.

A mam takie pytanko czyli nawet jakbym razem z nimi miał rybki nie muszę czyścić akwarium ? Tylko co tydzień wymieniać 30 procent ?

Dokładnie tak.

Dublowanie wątków - zamykam
Kejdi

Temat zamknięty

Skocz do: