• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ikola FMC

Informacje od producenta:

Preparat o bardzo szerokim i uniwersalnym spektrum działania. Zwalcza mikroorganizmy chorobotwórcze w tym większość ektopasożytów -grzybów, bakterii i pierwotniaków. Niezawodny w ichtioterapii, leczy choroby płetw, skrzeli, zmiany skórne, plamy, wysypki, białe naloty, zmętnienia i uszkodzenia.

Osobiście nigdy nie używałem tego produktu, więc tym chętniej poczytam Wasze opinie o tym produkcie.

Opinie o Ikola FMC

Oczywiście Sklep Glonojad i Ikola zadbali o to, żebyście mogli wyrazić swoją własną opinie o tych produktach. W związku z tym mamy zupełnie za darmo 5 opakowań FMC dla użytkowników forum AkwaSwiat.

Chętnych do przetestowania proszę o zgłaszanie się do mnie na PW.
Wybrane osoby otrzymają pocztą produkt i zobligowane będą do zamieszczenia na forum fotorelacji oraz własnych obserwacji i opinii o produkcie.

Jeśli ktoś z Was już używał tego produktu to również zapraszam do dyskusji i przedstawienia tutaj swoich obserwacji.

Witam również mam zaszczyt testować akurat FMC.

Paczka dotarła bardzo szybko ale nie o to chodzi w całej tej zabawie.
Samo opakowanie i sposób dozowania ciekawy, i oryginalny.
Według mnie zdecydowanie za mało informacji jak na lek o tak szerokim spektrum działania. Podejrzewam że w rzeczywistości przy różnych schorzeniach powinno być różne dawkowanie ale mogę się mylić choć trzymam się tezy że nie ma leków na prawie wszystko.
Brnąc dalej w temat, na opakowaniu które dostałem brak daty ważności oraz zabezpieczenia na korku który jest dowodem że produkt nie był otwierany wcześniej zatem do końca nie wiem czy ktoś nie wlał czegoś innego...
Następnie na ulotce jest tekst; " Ważne: preparat farbuje, drażni i jest szkodliwy..." dla mnie to zdecydowanie za mało informacji o niepożądanych skutkach tego leku rozumiem że to chodzi o użytkownika a nie ryby?!
Czytając dalej " nie wolno go stosować z preparatami wydzielającymi tlen lub chlor" jedno OK chlor jest u mnie usuwany przez uzdatniacz do wody.
Ale tlen? przecież on jest w wodzie bo przecież ryby nim oddychają..

Na początku załączam filmik na którym widać co chcę zlikwidować z skóry Neolamprologus brevis po walkach samców o terytorium.

http://www.youtube.com/watch?v=TNBwomBu6Pg

Są to obrażenia na skórze wywołane wielokrotnymi atakami się wzajemnie.jak to wygląda widać na filmie z tym walczymy.
Dałem dawkę po podmianie 40% w akwarium 240l według zalecenia na opakowaniu 10ml na 100l wody.

Zatem czekamy dalej, po tygodniu według producenta mam zastosować taką samą dawkę, brak wzmianki czy ma być podmiana trochę drażni i jest to wielkim minusem.
Nie wspomnę o likwidacji resztek pierwszej dawki węglem o tym też brak jakichkolwiek informacji.

Pozdrawiam
Przemysław Bicz

Pozdrawiam Przemek
-------------------------------------------------------
"Natura poprzez nasze dłonie jak pędzlem kreśli zagadkowe i niepowtarzalne obrazy.
Obrazy kolorowe i tętniące życiem. Czasem niezmienne ,a czasem ulotne. Magia chwili w wieczności"
Adam Paszczela

Witam wszystkich
Testuje płyn Ikola FMC od tygodnia pierwsze spostrzezenia:
- zbyt ubogi opis produktu (brak np. informacji o tym, czy trzeba go jakoś neutralizować po skończonej kuracji);
- nie znam sie na chemi wiec moze dlatego tez nie rozumiem informacji "Nie wolno go stosować z innymi preparatami wydzielającymi TLEN i chlor" Czemu tlen; moze natlenianie akwarium jest rowniez zabronione podczas stosowania preparatu;
- preparat wszechstronnego zastosowania Wink Ja stosuje go od ponad tygodnia dokladnie 9 dni zastosowalem druga dawke (podmieniajac niewielka ilosc wody) i szczerze mowiac nie widze znacznych zmian na skorze ryby. Nie wiem dokladnie co ja zaatakowalo czy to jakis grzyb czy co dla tego na poczatek zastosowalem preparat, o szerokim spektrum dzialania, ktorym jest lub mialbyc Ikola FMC
Zalaczam zdjecia mojej rybki przed zastosowaniem plynu    
i dzisiejsze.

Za tydzien - po skonczonej kuracji napisze jak sie ona zakonczyla
Pozdrawiam

Witam, po ponad tygodniu i podaniu drugiej dawki, nie widzę żadnej poprawy na skórze ryby.
Jako że nie ma więcej informacji na produkcie co dalej, robię dużą podmianę wody i węgiel na 24h w obieg filtra.

Pozdrawiam Przemek
-------------------------------------------------------
"Natura poprzez nasze dłonie jak pędzlem kreśli zagadkowe i niepowtarzalne obrazy.
Obrazy kolorowe i tętniące życiem. Czasem niezmienne ,a czasem ulotne. Magia chwili w wieczności"
Adam Paszczela

Niestety u mnie preparat nie zdał egzaminu.Wode juz przefiltrowalem przez węgiel i jutro podaję sól z aloesem - zawsze się sprawdza POZDRAWIAM
Niestety u mnie preparat nie zdał egzaminu.Wode juz przefiltrowalem przez węgiel i jutro podaję sól z aloesem - zawsze się sprawdza POZDRAWIAM

In response to the people talking about online car sales websites, sell my old used car, buy and sell used cars near me, used toyota supras for sale, car sell online price, commercial car sales, sell my range rover sport, sale my junk car near me, sell my vw, sell my classic car near me, i want to sell my car, I highly recommend this top selling your car info not to mention junk yards to sell cars, online places to buy cars, hyundais for sale, sell your car near me, sell my unwanted car, websites to sell my car, best place to sell my car online, used cars for sale by me, tesla used cars for sale, chrysler cruiser for sale, 2004 wrx sti for sale, automatic jdm cars for sale, car sale purchase, best online place to sell car, sell used cars near me, look at this recommended selling your car advice alongside all sell my totaled car near me, kia picanto for sale near me used, sell your car online fast, trade in cars for sale near me, clio car for sale, best online sites to sell used cars, sell my car quote, wizzle car valuation, nissan xtrail for sale, local car selling websites, toyota mk3 for sale, salvage yard buy my car, companies that pick up junk cars for cash, sell my car for money, used reliable cars for sale, try this awesome selling your car tips for trade in car for car, junkyard to sell my car near me, trade in your car for a new one, places that buy cars for cash near me, second hand car sale websites, sell my mini cooper, sell my car on ebay, sell car instantly, list your car for sale, car dealership online sales, sell your car comparison, . See More Updated Roof Repair Details dd19177

Skocz do: