• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zestaw akwarium 112l, obudowa, szafka i obsada

Witam!
Jak w temacie. Zamierzam kupić sobie ten oto zestaw
http://allegro.pl/najtaniej-zestaw-80x35...64917.html

Proszę powiedzieć, jak wygląda wytrzymałość tej szafki. Mam nadzieję, że wytrzyma ten baniak. Na początku myślałem nad 200 litrowym, jednak biorąc pod uwagę 3 piętro o raz możliwość zalania sąsiadów zaczynam od 112 (głównie nie ufam tej szafce).

Co do obsady-planuję:
25 x neon inessa
6 x otosek
8 x kirysek
2 x ramirezka
Rośliny: żabienice, nurzaniec, mech jawajski, moczarka, jakiś korzeń.

Czy to oświetlenie będzie dobre?

Pod żwirek dam ziemię ogrodową.

0,36w/L wody to nieza dużo
Bierz śmiało 200l. większy wybór i więcej miejsca!

Ta szafke nie wyglada na zbyt solidną ale chyba producent ma jakieś pojęcie o wytrzymałosci takze powinna wytrzymać. Ja bym kuopił oddzielnie akwa i oddzielnie szafkę nawet jakas stara komodę (cenowo podobnie wyjdzie) a będziesz spopkojniejsza.

Zła kula !!!

(24.08.2010, 17:50)Gab. napisał(a):  Proszę powiedzieć, jak wygląda wytrzymałość tej szafki. Mam nadzieję, że wytrzyma ten baniak. Na początku myślałem nad 200 litrowym, jednak biorąc pod uwagę 3 piętro o raz możliwość zalania sąsiadów zaczynam od 112 (głównie nie ufam tej szafce).

Ja mam 450 na 3 piętrze i wszystko graSmile Wzmocnij trochę szafkę i stawiaj 200l.

Witam!
Po rozmowie ze sprzedawcą wiem, że nie mogę założyć bez przeróbek większych świetlówek. 2x 30 W na 200 litrów to troszkę mało. Sprzedawca zaproponował założenie odbłyśników, które to spowodują, że świetlówki będą świecić jak 45 W (trudno mi w to uwierzyć). Proszę mi powiedzieć, czy rzeczywiście po zastosowaniu odbłyśników wystarczy światła? Rośliny nie będą zbyt wymagające:żabienice, nurzaniec, mech jawajski, moczarka.
Do tego doradził inny kolor świetlówek. Nie chcę bawić się w przerabianie pokrywy-nie znam się na elektryce ale wiem, że prąd i woda to kiepskie połączenie.
Co doradzicie? Wystarczy na 200L 2x 30W z odbłyśnikami?

odblysniki nie dadza Ci wiecej Watow, tylko zatrzymaja wieksza ilosc w akwarium.

(26.08.2010, 10:32)RuLeZz napisał(a):  odblysniki nie dadza Ci wiecej Watow, tylko zatrzymaja wieksza ilosc w akwarium.

To rozumiemSmile Pytanie tylko czy świetlówki 2x 30W plus odbłyśniki dadzą radę w takim baniaku (przelicznik waty na litr nadal jest bardzo słaby).

Skocz do: