Temat zamknięty

Lato, i problem z tęperaturą.

Witam, mam nadzieję, że w dobrym dziale.

Przeglądałam tematy o podobnej tematyce, lecz nadal nie jest wszystko dla mnie jasne. Więc od początku.
Moim problemem jest upal za oknem.. W akwarium już jest 27, i jak nie zacznę dolewać zimnej wody właśnie w momencie uzyskania takiej temperatury to jest bieda.. Takie ciągle podmianki są meczące, i zważając na ryby jak i na wartości wody.. Na rynku istnieją takie bajeranckie woreczki na lód, czy gdybym jakoś umieściła to w akwarium. np blisko wylotu filtra zdało by to egzamin na czas upałów? A gdy lód by się rozpuścił zabierałabym ten specyfik. Tylko co ryby na to

Pozdrawiam

`Chciałbym się obudzić raz okupując tron
Mieć swój dom, basen i poczuć się jak ziom
Ale po co mi to w sumie?
Wiesz to niepotrzebne, bo żyję jak lubię.

(15.08.2010, 14:44)andosiek napisał(a):  Witam, mam nadzieję, że w dobrym dziale.

Przeglądałam tematy o podobnej tematyce, lecz nadal nie jest wszystko dla mnie jasne. Więc od początku.
Moim problemem jest upal za oknem.. W akwarium już jest 27, i jak nie zacznę dolewać zimnej wody właśnie w momencie uzyskania takiej temperatury to jest bieda.. Takie ciągle podmianki są meczące, i zważając na ryby jak i na wartości wody.. Na rynku istnieją takie bajeranckie woreczki na lód, czy gdybym jakoś umieściła to w akwarium. np blisko wylotu filtra zdało by to egzamin na czas upałów? A gdy lód by się rozpuścił zabierałabym ten specyfik. Tylko co ryby na to

Pozdrawiam

Ja osobiście mrożę butelki z wodą i potem wkładamSmile w 450l za dużo nie daje ale w mniejszym akwarium na pewno pomoże.

Widziałem fajny i ciekawy pattent (gdzies na forum ) z zamontowanymi wiatrakami w pokrywie lub nad pokrywą

Zła kula !!!

Tak, ja też. To rozwiązuje problem ciepla bijącego od swietlówek, lecz mi to malo pomozeWink

Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ

Zamykam - Kejdi

`Chciałbym się obudzić raz okupując tron
Mieć swój dom, basen i poczuć się jak ziom
Ale po co mi to w sumie?
Wiesz to niepotrzebne, bo żyję jak lubię.
Temat zamknięty

Skocz do: