• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Identyfikacja krewetek

Takie może trochę głupie pytanko Wink
Co to za krewetka:

Niby kupiłem jakiś czas temu same RC, ale kilka z nich było tak po 2-3mm, więc wiadomo że sprzedający mógł się pomylić jak hodował razem inne. Trochę mi nie pasuje do RC, bo jedno że nie jest wybarwiona w przeciwieństwie do innych, no może leciutko, ale bardziej na żółty/pomarańczowy. No i wydaje mi się że oczy ma trochę inaczej położone- trochę bardziej ku górze, a RC mają raczej na boki.
No chyba, że to samiec RC?
edit: ma około 2cm.

Zobaczymy jak podrośnie może to być RC albo jakiś młody amano, hmm są jeszcze inne możliwości np. Caridina cf. propinqua "Orange" najbardziej prawdopodobna skoro móisz o takim ubarwieniu. Powiem tak: Jeżeli sprzedał Ci inną za cenę RC to jest to powód do radości Wink

Disturbed Najlepszy zespól rockowo/metalowy \m/

Yellow?

Lub yellow, na pewno jakaś z tych kolorowych odmian RC.

Guri napisał(a):Ci inną za cenę RC to jest to powód do radości Wink

No to miło Smile
Dzięki za odpowiedź. Może cyknę jej jeszcze jakieś fotki w przyszłości jak podrośnie i/lub się wybarwi, może wtedy się bardziej wyjaśni co to to jest Smile

A mi to wygląda na babaulti, obie sztuki.One potrafią zmieniać kolor, sam mam w zbiorniku żółte, zielone, takie ubarwienie jak ma z fotek i nawet czarne czasami zobaczę.

No tak, babulti mają rożne kolory i w zależności od kolory nazywają się Caridina cf. propinqua "Orange" czy Caridina cf. propinqua "Yellow" bądź jeszcze inaczej.

Guri napisał(a):Zobaczymy jak podrośnie może to być RC albo jakiś młody amano

nie ma szans zęby amanno się rozmnożyło w słodkiej wodzie

marcinmolka napisał(a):nie ma szans zęby amanno się rozmnożyło w słodkiej wodzie

A gdzie tu widzisz coś napisane o rozmnażaniu?:>

Mi też chyba to najbardziej na babaulti wygląda, no nic pożyjemy zobaczymy co z tego wyrośnie.

Najzwyklejsza, słabo wybarwiona "cherry". Do tego samiec.

Skocz do: