• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

zepsuta grzałka. Czy ryby wytrzymają?

Witam dziś rano popatrzyłem na termometr i się trochę przeraziłem - 23 stopnie. Przyznaje się bez bicia że dawno nie patrzyłem na temp. więc nie wiem od kiedy tak jest. Grzałka była ustawiona na 26-28 stopni. Czy jest możliwe, że po 3 miesiącach użytkowania grzałka się popsuła? Myślałem że aquael to porządna firma. Dałem za nią 40zł. Grzałka 150W. Jak myślicie odsyłać do gwarancji? Czy ryby wytrzymają bez grzałki jakiś okres czasu?

na pewno nie jest to wina gniazdka ponieważ jest podłączona do listwy, i wszystkie inne urządzenia działają (filtr/oświetlenie). I próbowałem do innych podpinać - bez efektu.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Zależy jaka temp, masz w chacie ale to myślę wiesz nie jesteś początkyującym.

Ja też bym się przeraził jak bym miał -23*C Wink
Woda już dawno by zamarzła Smile spokojnie wytrzymają .... sam nie posiadam wcale grzałki

Powinny wytrzymać.
Kilka dni w zimniejszej wodzie nie powinno zaszkodzić.
Tylko jak będziesz reklamował grzałkę to może się okazać, że za
Ustawowe 21 dostaniesz ja po naprawie lub wymianie.

Ja bym powiedziała nawet, że te 23* to wręcz optymalna temperatura dla większości twojej obsady.Smile

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

peter kochaniutki nie rozróżniasz "-" od "-" ? coś nie tak z wzrokiem ;d?
ok dzięki to wysyłam do gwarancji zapewne. Jeśli ktoś mógłby powiedzieć co sensownego napisać przy przesyłce to bym był wdzięczny.

A co do mojej "chaty" to ino ognisko się pali ale nie moge mieć za gorąco bo kury latają i mniej jajek znoszą jak jest upał.

maja ale jakoś wole wyższe temp. i rybki się przywyczaiły i wydaje mi się że mniejsze ryzyko chorób przy większej temp. i ładniejsze kolory gupiczków i wogole wogole. No i wahania temperatur dzień/noc mnie martwią. ale jak piszecie że będzie okejos to ok.

michal wlaśnie że jestem początkującym tylko na tym forum zadaje sie tyle durnych pytań że posty lecą na odpowiedziach ;DDD

maja i chciałbym Cie poinformować ze mam wręcz wyśmienity dzień i kojarzysz mi sie z ta maja z tvn meteo. Od roślin, hehe.

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

Maciej_krakow napisał(a):maja ale jakoś wole wyższe temp
Ja pisałam o tym co ryby woląSmile
Maciej_krakow napisał(a):i wydaje mi się że mniejsze ryzyko chorób przy większej temp.
Faktycznie, wydaje ci się.....
Maciej_krakow napisał(a):No i wahania temperatur dzień/noc mnie martwią. ale jak piszecie że będzie okejos to ok.
Jeśli są duże wahania to już nie jest OK. Nie wygaszaj ogniska na noc Big Grin
Maciej_krakow napisał(a):kojarzysz mi sie z ta maja z tvn meteo. Od roślin, hehe.
Nijak do mnie niepodobna, choć ja też spędzam lato w ogrodzie Big Grin (to też moja pasja).

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

Skocz do: