5
17.02.2010, 15:50
Siemka! Jestem tu nowa

, właśnie zrezygnowałam z beznadziejnego forum i mam nadzieje, że tu będzie lepiej

.
A moje pytanie brzmi: Czym najlepiej karmić ramirezki, by ładnie sie wybarwiły, byly zdrowe i sprzyjało to ich romnażaniu?? Myślałam juz nad tubivitem, cichlid color oraz tabletkami cichlitabin (to wszystko z firmy tropical). Oczywiście oprócz tego podaje im pokarm mrożony.
36
Ja karmię na zmiane ovo/ichtio/bio vit - płatki. 2x w tygodniu mrożone artemia/cyklop ew. ochotka raz na jakiś czas. Dodatkowo podjadają pokarm w granulkach dla kirysków oraz tabletki dla otosków. Czasem sypne wybarwiający dla gupików. Im bardziej urozmaicone tym lepiej.
Są generalnie wszystkożerne więc jedzą wsio
swoja droga poszukasz w internecie to też trochę tego znajdziesz.
https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam
0
Najważniejsze aby nie podawać zbyt często ochotki - tłusta jest.
8
Pielęgniczka każda to drapieżnik, więc najlepszy jest pokarm żywy. Artemia, wodzeń, oczlik itp. Ochotka jest niebezpiecznym pokarmem i należy jej się wystrzegać
Sucha karma dla pielęgniczek jest raczej jako dodatek
17
moje ramirezki tabletke NovoTab od JBL mi z reki jedza

. Na co dzien karme mieszanka mrozonek
23
Pysia napisał(a):. Ochotka jest niebezpiecznym pokarmem i należy jej się wystrzegać
Nie tyle wystrzegać co podawac odpowiednim rybom w odpowiednich ilościach

U mnie dla ramirezki zawsze coś zostatnie jak skalar ominie i jest dobrze ale najlepiej artemie
16
Wznawiam temat.
A rozwielitka może być?
Również moje zjadają tabletkę dla otosków.
72l - Ogólne.
30l - Krewetkarium.
Nauczyciele są jak skarb....trzeba ich zakopac głęboko pod ziemią
8
(06.03.2010, 20:35)Daniel napisał(a): Pysia napisał(a):. Ochotka jest niebezpiecznym pokarmem i należy jej się wystrzegać
Nie tyle wystrzegać co podawac odpowiednim rybom w odpowiednich ilościach
U mnie dla ramirezki zawsze coś zostatnie jak skalar ominie i jest dobrze ale najlepiej artemie
Ochotka jest bardzo niebezpiecznym pokarmem, bo nie jest hodowana tylko skupowana. A jak każdy wie żyje ona w najbardziej brudnych akwenach . Absorbuje jak gąbka wszelkie metale ciężkie....
To nie chodzi o jej " tłustość", ale o skład chemiczny
(17.12.2010, 18:21)KK_Hard napisał(a): Wznawiam temat.
A rozwielitka może być?
Również moje zjadają tabletkę dla otosków.
Rozwielitka, wazonkowiec, dafnia, wodzień ( najbezpieczniejszy pokarm- podawać można codziennie), artemia.
16
Dziękuje Pysia za szybką odpowiedź
72l - Ogólne.
30l - Krewetkarium.
Nauczyciele są jak skarb....trzeba ich zakopac głęboko pod ziemią
12
Witam. W sobotę kupiłem parkę ramirez. Lecz obserwuje je od pierwszego dnia i od początku bardzo słabo jedzą. Rybką podaje pokarm suchy TetraPro i TetraMin oraz co drugi dzień pokarm mrożony. Czy jest to dobry pokarm dla ramirez czy powinienem kupić coś innego? Np. w tabletkach taki jak dla kirysków czy zbrojników? Myślałem, że ryby się jeszcze nie zaaklimatyzowały bo cały czas gdzieś się chowają po katach, ale są w zbiorniku już od soboty. Do tej pory nie miałem takiego problemu z zadnymi rybkami i bardzo szybko się klimatyzowały. Nie wiem czym może być spowodowane takie zachowanie.
If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change