• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

112l - towarzystwo dla dwóch welonów.

Mam akwarium 112l, a w nim 2 welonki- jedną dużą ( ok 14 cm), a drugą malutką. I tak sie zastanawiem, czy mogłabym tam jeszcze dokupić jakieś rybcie innego gatunku? Jeśli tak to jakie? Co wy o tym myślicie? Czy ktoś miał lub ma z welonkami rybki innych gatunków? I co z tego wynikło?

Nie nie możesz, bo 112l na dwie welonki to naprawdę minimum Sad

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Absolutnie nie możesz niczego dokupić, dla mnie 112 litrów to na jednego welona nawet za mało.

A nie lepiej oddać welonki i kupić inne ładniejsze rybki?

Nie lubię taklich tekstówSad welonki sa słodkie, tylko niestety potrzebują ogromnego zbiornika. Jak będę mieć swoje mieszkanko to postawię baniak 400l dla welonów i teleskopkówWink

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

112l to rzeczywiście na te 2 welony to już ostateczne minimum (konieczna idealna filtracja)
jedyne co bym tam dołożył to ślimaczki ampularie, nertina, jak masz zatoczki i świderki to jeszcze helenke

Ludzie udzielajcie pomocy tak żeby innych do akwarystyki przekonać i jej nauczyć a nie tak żeby, od niej odstraszyć.

HELL BOY napisał(a):A nie lepiej oddać welonki i kupić inne ładniejsze rybki?

ładniejsze rybki!
chyba nie przyglądałeś sie welonką!
Big Grin 

A propos,ja mam trzy welonki (z czego jedna ma ok.28cm a dwie ok 9cm) dwa glonojady i ślimaka w 60l akwarium i mam je już ponad 1,5roku i jakoś dobrze się trzymają choć podobno to za małe akwarium.
Dla mnie welonki to piękne ryby bo są bardzo mądre.A propos wyglądu ta największa ma ogon większy od samej siebie!

A jeżeli już chodzi o dołączenie do welonków innych rybek to stanowczo nie(szczególnie dlatego że mniejsze ryby mogą zjeść)
Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Wiesz nie masz się czym chwalić;/ 28cm ryba na 60cm zbiornik BRAWO ZA INTELIGENCJĘ ;/

a 9cm-->skarłowaciały;/ nie chwal się głupotą;/

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Pixselia napisał(a):A propo,ja mam trzy welonki (z czego jedna ma ok.28cm a dwie ok 9cm) dwa glonojady i ślimaka w 60l akwarium i mam je jurz ponad 1,5roku i jakoś dobrze sie trzymają choć podobno to za małe akwarium.
Dlamnie welonki to piękne ryby bo są bardzo mądre.A propo wyglądu ta największa ma ogon większy od samej siebie!

A jerzeli jurz chodzi o dołaczenie do welonków innych rybek to stanowczo nie(szczegulnie dlatego że mniejsze ryby mągą zjeść)
Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Naucz się ich języka, będziesz mogła się wiele od nich nauczyć. Albo lepiej je zjedz, może będziesz równie mądra jak one.

Skocz do: