• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 25l

Witam, akwarium dostałem od znajomego. Szybko okazało się że rybki to nie tylko czyszczenie filtra i karmienie.

Chciałbym poprosić o pomoc w doborze odpowiednich roślin i ryb.

W innym temacie wyczytałem, że dobrym pomysłem byłyby 2 samice bojownika + samiec. A jakie rośliny do tego? I czy krewetki byłyby dobrym dodatkiem?

Z drugiej strony czy 2-3 welony możnabyłoby w czymś takim trzymać czy jest za małe?

Szczurq napisał(a):Witam, akwarium dostałem od znajomego. Szybko okazało się że rybki to nie tylko czyszczenie filtra i karmienie.

Chciałbym poprosić o pomoc w doborze odpowiednich roślin i ryb.

W innym temacie wyczytałem, że dobrym pomysłem byłyby 2 samice bojownika + samiec. A jakie rośliny do tego? I czy krewetki byłyby dobrym dodatkiem?

Z drugiej strony czy 2-3 welony możnabyłoby w czymś takim trzymać czy jest za małe?

Welony w żadnym wypadku. 25l to tylko dla samca bojownika . Dla haremu już ponad 50l. Rośliny to zależy jakie oświetlenie. Znajdziesz w tym temacie http://www.akwaswiat.net/niewymagajace-r...-8391.html rośliny dla siebie. Krewetki do jednego bojownika owszem lecz może je zaczepiać ale i może być spokojny.

1 bojownik tak.
Welony nie.
Możesz mieć też inne rybki takie jak:
1+1 gupik
lub
1xbojownik
lub
krewetki
lub
1xbojownik
krewetki
lub
2xgupik
krewetki
lub
5xpseudomugil gertrudae

Z roślin zależy jakie oświetlenie(pewnie zwykła żarówka 25W),nawożenie,temp.,CO2.

-.-'

Skocz do: