Sonda: Jak oceniasz akwarium?
Niedostateczny
Dopuszczający
Dostateczny
Dobry
Bardzo dobry
Celujący
Uwaga: To jest publiczna sonda, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowałeś.   Wyniki sondy

• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[98l-ogólne]

Wymiary:
80x35x35

Wyposażenie:
oświetlenie: świetlówki białe-2x18w
filtracja: filtr wewnętrzny- Fan 1 plus
ogrzewanie: grzałka z termostatem HOT 2005

Obsada:
Fauna:
-3 gupiki, 1 samiec 2 samice
-2 gurami dwuplamiste
-2 skalary (jeszcze małe więc nie pisać że za mały litraż)
-1 labeo
-7 neonów
w planach jeszcze otoski, kiryski i cierniooczki

Flora:
-cryptocoryna
-Kabomba
-mikrozorium, choć nie jestem pewnien
dalej nie znam nazw

akwarium zalane 3 miesiące temu

Karmienie ryb- 2 razy dziennie (rano i na wieczór)
Karmy:
-płatki
-granulki
-tabletki

zdjęcie:
http://estel13.wrzuta.pl/obraz/9EtF5lgLQvz/akwarium

Skalary nie na ten baniak... co z tego że są małe?? jak kupujesz ryby to trzymasz je do grobowej deski a nie po jakimś czasie wymieniasz . Czekam na zdjęcia bo chcę zobaczyć to coś.

Jaka tam jest warstwa żwiru? o.o
to wygląda jak malawi albo tanganika a tak nie ma być jeśli chodzi o taką obsadę :/
Nie podoba mi się ...

peter10 jak kupowałem te ryby pomyślałem o tym wcześniej.Jak podrosną, mam zamiar oddać je koledze.

To piasek. Jest go dużo, tylko mam podstawę pod akwarium, która zakrywa piach.
Czy parę kamieni coś zmienia? Jeśli mam rośliny to myślę, że ryby czują się dobrze.

piaskowce nie zmieniają parametrów bo sprawdzałem, robiłem octowy test. A parametrów nie znam, nie robiłem testów.

Posty zostały połączone.Proszę korzystać z opcji edytuj.Prawy dolny róg posta

Nie pisz posta pod postem -edytuj je
pozatym nie podoba mi się układ grzałki Sad

Rośliny to jeden z czynników dzięki którym ryby czują się dobrze. Możesz podać parametry??

Oo widzę że słusznie dałem za obsadę ndst bo za wygląd nic więcej sie nie należy. To by była świetna tanga ale skalary i gurami [zwłaszcza gurami] lubią bujną roślinność.

Akwarium bardzo fajne, bardzo mi się podoba, ale obsada taka sobie.

roślin to tam prawie nie ma. dodaj więcej ich

https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam

- zdecydowanie nie ten aranż nie dla tych ryb

- do tego zbiornika z powodzeniem możesz wyłowić to co masz sprawdzić parametry wody i umieścić tam coś z Tanganika ponieważ jest to wystrój dla tego biotopu

- musisz natychmiast wyciągnąć te piaskowce zmieniają parametry wody na nie odpowiednie dla twoich ryb, zamień je na korzenie i odpowiedni wystrój

- wyrównaj podłoże i zasadź mnóstwem roślin moczarka, kabomba, rogatek, ludwigia, nurzańce, krykoptokoryny itp

- ten biały piasek wygląda bardzo źle z tymi gatunkami ryb i będzie je tylko płoszył, po za tym nie wygląda to dobrze w tego rodzaju akwarium

- obsada naprawdę nie odpowiednia, misz-masz z całego świata
-3 gupiki, 1 samiec 2 samice - (Ameryka) może być, lepiej same samce
-2 gurami dwuplamiste (Azja) - nie dość, że wymagają 2x większego zbiornika to trzyma się w haremach 1+2/3 to jeszcze ze skalarami?
-2 skalary (jeszcze małe więc nie pisać że za mały litraż) (Ameryka) - za duże na ten zbiornik, do tego z Gurami?
-1 labeo (Azja) - zdecydowanie nie na ten zbiornik
-7 neonów - trzyma się w dużych ławicach na to akwarium ok 20-25 szt powinieneś mieć

w planach jeszcze otoski, kiryski i cierniooczki -Zdecyduj się na jedno albo Kiryski i Otoski albo Cierniooczki, masz bardzo zły wystrój jak dla cierniooczków. W ogóle zdecyduj się na coś Azja, Ameryka, bo ten mix nie wygląda dobrze.

Skocz do: