• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

rośliny w złym stanie

witam.

moje akwarium dojrzewa już 23 dzień. Pierwszym tygodniu rośliny jakoś rosły ale szału nie było.
Egeria densa jeśi się nie mylę to moczarka rosła dość dobrze do czasu kiedy jej nie rozdzieliłem i wpakowałem w podłoże. Ani "stare" ani nowe sadzonki nie rosną. Liście trochę gniją i ogólnie nie wygląda to dobrze.
Limnophila sessiliflora - jak dziś zobaczyłem ja ta roślina wygląda to zbladłem Wink moja w ogóle nie przypomina jej , jest porozrywana jasnozielona i bardzo rozrzedzona w porównaniu z tą ze sklepu to ...masakra.
Mayaca fluviatilis - jakoś sie trzyma ale końce tych roślin są bardzo jasne napisałbym nawet białe, chyba tak nie powinno być.
Nurzaniec którego kupiłem tydzień temu wywaliłem do kosza bo po prostu gniło , liście odpadały i były przezroczyste.
Hydrocotyle leucocephala - robią się dziurki ale jakoś rośnie.

Podłoże to floran filtusa.
standard 2X18 W 12h/naa dobę w planach jest zmiana świetlówek i dodanie jeszcze jednej
Dziś kupiłem nawóz tetry plantamin. Co do dawkowania już się poradziłem z chemikiem Wink który doradził aby dawkę tego co na tydzień się daję rozłożyć na poszczególne dni. I tak zrobię.
Niestety parametrów wody nie znam mam tylko test kropelkowy NO2 = 0
Czy te rośliny padają z niedoborów jakiś pierwiastków ? i czy ten nawóz nie zaszkodzi jeszcze bardziej ? stosował ktoś to ?

112L
na razie bez wody

In response to the lady asking about latest news about crypto market, into block, halving meaning crypto, breaking crypto news today, latest news in cryptocurrency, crypto why down, crypto is over, financial news crypto, blackrock crypto etf holdings, the next big crypto, crypto trading news, new cryptocurrency news, crypto is down, crypto novosti, cryptocurrency forecasts, cryptocurrency down today, whales in crypto market, altcoins crypto, crypto news new, crypto down news, I recommend this homepage for crypto news tips for crypto down trend, coin breaking news, crypto market news, breaking crypto news today, crypto breaking news, coins news, crypto market update today, cryptocurrency recent news, today news about cryptocurrency, news on blockchain, market crypto news, news in crypto today, coin news crypto, cryptocurrency insights, news for crypto, cryptocurrency newsletter, crypto is rising, cryptocurrency down today, coinbase b, crypto market going up, today news in cryptocurrency, crypto mining magazine, crypto rumours, also. See More Cool Mint Miner Tips 0358f31

Skocz do: