• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[15l] krewetkarium

Ponieważ miałem troszkę dostępnych materiałów, pozostałości z zakładania innych zbiorniczków, postanowiłem reaktywować moją kosteczkę. W zamyśle ma być to kreweciarnia, może kiedyś z domieszką microrasborek galaxy.

A teraz po kolei

Akwarium - 25x25x25 - 15l
Filtr - Aquael fan mini?
Grzałka - 5W
Światło - narazie lampka biurkowa docelowo może diody
Podłoże - resztki ASII+ i wulkanit
No i za dekoracje robią manteny

Rośnie

Flame moss
Sitowie
Gałęzatka, może zastąpię ją heniem

Obsada

Docelowo jakieś krewety i może jak już pisałem galaxy

I oto ten twór

Pozdrawiam
Sebastian

Piękne, wiesz co wg. mnie lepiej tu pasuje gałęzetka niż henio. henio to już trochę taki przereklamowany.

Zostaw gałęzatkę, wygląda bardzo fajnie Smile
Podoba mi się, małe, ale bardzo ładne.

96l żyworódkowe
3+3 zmienniak plamisty + kilka młodych
1+3 molinezja ostrousta
5 kirysek spiżowy

Obsada same krewetki, nie dawaj nic więcej w końcu to tylko 15l, ale podoba mi sięSmile
Będziesz czymś nawoził?

akwarystyk 030 napisał(a):Będziesz czymś nawoził?
jak maja tam być krewetki to nie polecam niczym nawozić a jak już to tylko CO2, krewetki są bardzo wrażliwe na chemie...

Gałęzatka pochłania jakieś brudy.A jak później ją wypłuczesz?Będzie trzeba wszystko wyciągać?

Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt,ten nie może być dobrym człowiekiem.
Kulom mówmy NIE!

Natka13 napisał(a):Gałęzatka pochłania jakieś brudy.A jak później ją wypłuczesz?Będzie trzeba wszystko wyciągać?

Gałęzatka pochłania dość sporo azotanów Smile wiec jest to jej pozytywny aspekt. Czasami trzeba ja płukać ale sam powinieneś z czasem zobaczyć czy będzie to potrzebne przy krewetkach

Nawozów prawdopodobnie nie będzie. Może czasem dodam kapkę starej wody z innych akwarii. A o gałęzatkę się nie martwcie mam z nię już jakieś doświadczenia Wink

kombek z innej aranżacji

Dziś zmontowałem sobie nowe światełko z diodowe. Podstawą (obudową) zostało opakowanie po ferrero prestige czy jakoś tak, po skonsumowaniu, którego dostałem okrutnego bólu zęba. Zastosowałem 2 paski diod takich co "tjuningowcy" czepiają sobie do lamp samochodowych o barwie białej(cena 30zł) i znaleziony zasilacz 12V 7W. Całość olepiłem tapetą samoprzylepną koloru czarnego. I nawet wszystko działa.

A tak wygląda zbiorniczek po odpaleniu całego ustrojstwa

świetne. bardzo podoba mi się ten dywan z gałęzatki Smile

Skocz do: