• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada do 30l, karlik i 3 gupiki, mogę dokupić więcej ryb ?

witam Wink

Mam 30l akwa a w nim karlika szponiastego i 3 gupiki. Bardzo chciałabym dokupić jeszcze jakieś rybki... myślałam nad neonkami innesa. Czy załóżmy 5 neonków mogłoby być w tym akwa ? Chciałabym też 2 otoski...

Nazwa tematu została poprawiona, przeniosłam do odpowiedniego działu.
1. Każdy post powinien być zamieszczony w specjalnie do tego przeznaczonym dziale tematycznym.
2. Każdy post w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.

W tym akwa możesz trzymać bojownika... a ty myślisz o kupnie... ewentualnie te 3 gupiki... i nic więcej. 5 neonek i tak jest mało na stadko... otoski również są stadne i wymagają większego zbiornika...
Więc oddaj te wszystkie rybki i kup bojka lub zostaw same gupiki... możesz trzymać tam tez krewetki Big Grin ,ale się zdecyduj.

na pewno dokup 2żabki (karliki) bo ponieważ są one również można powiedzieć stadne i 3 sztuki to zdecydowane minimum. Neonki nie ani otoski stadne i za małe akwa żeby stado tych ryb trzymać. Ewentulanie jeżeli ci bardzo zależy to oddaj gupiki i kup Albo kilak microrazbore galaxy (danio perłowe) lub kilka sztuk razbory hengla lub kilka sztuk razbory plamistej ale powtarzam lub nie wszystkie te tylko jeden gatunek

ok dzięki Wink pomyślę nad razborkami, a co do żabki, zamierzałam dokupic jej przyjeciela... Wink

Skocz do: