09.12.2009, 23:12
Witam
Gdzie będzie najlepiej umieścić końcówkę dyfuzora od bimbrowni? I czy to ma w ogóle jakieś znaczenie?
Czy lepiej niżej żeby bąbelki jak najdłużej miały styk z wodą zanim się ulotnią, czy nie ma to znaczenia większego. Ja teraz mam najniżej i to jeszcze pod deszczownicą, więc bąbelki lecą do góry a potem jeszcze są zaciągane pod wodę przez deszczownicę. Bimbrownia nie będzie wyłączana na noc.
Czy przekładać dyfuzor z jednego końca akwarium w jeden dzień na drugi w drugi dzień, czy CO2 się na tyle rozpuszcza w wodzie ze nie ma to znaczenia?
dyfuzor lipowy,112l,16xneonek,4xkirysek,4xotosek,3xbojownik,6xredcherry.
Gdzie będzie najlepiej umieścić końcówkę dyfuzora od bimbrowni? I czy to ma w ogóle jakieś znaczenie?
Czy lepiej niżej żeby bąbelki jak najdłużej miały styk z wodą zanim się ulotnią, czy nie ma to znaczenia większego. Ja teraz mam najniżej i to jeszcze pod deszczownicą, więc bąbelki lecą do góry a potem jeszcze są zaciągane pod wodę przez deszczownicę. Bimbrownia nie będzie wyłączana na noc.Czy przekładać dyfuzor z jednego końca akwarium w jeden dzień na drugi w drugi dzień, czy CO2 się na tyle rozpuszcza w wodzie ze nie ma to znaczenia?
dyfuzor lipowy,112l,16xneonek,4xkirysek,4xotosek,3xbojownik,6xredcherry.