07.12.2009, 20:35
Witam. Posiadam akwarium 240l 120x40x50, kompletnie nie wiem jakie rybki tam włożyć. Akwarium, z pokrywą e spienionego PVC, ze świetlówkami 3x 54W, co daje 0,7w/l. Akwarium bedę nawoził potasem, jeśli będzie taka potrzeba. Ogólnie, ma to być akwarium roślinne. Dość duża filtracja, Tetra Tec in 1000+ jakiś kubeł eheim. Na pewno będzie duży korzeń, zajmujący około 1:4 tylnej ściany, tło strukturalne.
Proszę o odpowiedzi:
- Jakiej firmy, i jakie dać świetlówki (3x54w)
- Jaka obsada(myślę, na razie o duchu amazońskim, glonojadach. Nie interesuje mnie poszczególny biotop, raczej roślinne)
- Jaki zestaw roślin z allegro.
Czekam na wszelkie propozycje.
Proszę o odpowiedzi:
- Jakiej firmy, i jakie dać świetlówki (3x54w)
- Jaka obsada(myślę, na razie o duchu amazońskim, glonojadach. Nie interesuje mnie poszczególny biotop, raczej roślinne)
- Jaki zestaw roślin z allegro.
Czekam na wszelkie propozycje.
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Radzę Ci nie kupować ducha, bo zbyt wiele go nie naoglądasz. Jego życie to głównie kryjówka. Akwarium litrażowo dla 1 by i starczyło, ale utrzymanie ducha z roślinami graniczy z cudem. Gdy taki przynajmniej 15cm taran wypłynie w nocy na żer, to gdy rano się obudzisz masz głównie rośliny pływające
Więc myślałem, żeby dać od przodu: