04.12.2009, 17:04
Jak w temacie
. Mam dwa akwaria, 96L obecnie zasiedlone przez 2 kiryski, zbrojnika i 2 amanki (wszystko tymczasowo, reszta obsady dojdzie po przygotowaniu większego akwa) oraz 60L. Zamierzam przenieść rybki i roślinki z 96 do 60, na czas 'ogarniania' 96, tzn dopóki nie przyjdzie do niego podłoże i roślinki. Sprawa ma się następująco:
60L zostało niedawno kupione, do jego wypełnienia użyłem ~40l wody z drugiego akwa i odstanej kranówki. Tymczasowo pracuje na mocniejszym, niedojrzałym filtrze. Psikus w tym, że podłoże to AquaSubstrate 2, tzn przez 2dni woda była mętniejsza niż jakiekolwiek czarne wody
, aktualnie jest czysciutka. Zamierzam przenieść zasiedlony filtr z 96 do 60tki, razem z rybkami i roślinami. No i co do tego mam parę pytań:
Akwa stoi 3ci dzień, parametry wody ma w normie. Czy mogę już przenosić rybki, i przede wszystkim krewetki bez żadnej szkody dla ich zdrowia? Jak to będzie w przyszłości z odmulaniem dna z dosyć lekkim granulatem?
Pozdrawiam.
. Mam dwa akwaria, 96L obecnie zasiedlone przez 2 kiryski, zbrojnika i 2 amanki (wszystko tymczasowo, reszta obsady dojdzie po przygotowaniu większego akwa) oraz 60L. Zamierzam przenieść rybki i roślinki z 96 do 60, na czas 'ogarniania' 96, tzn dopóki nie przyjdzie do niego podłoże i roślinki. Sprawa ma się następująco:60L zostało niedawno kupione, do jego wypełnienia użyłem ~40l wody z drugiego akwa i odstanej kranówki. Tymczasowo pracuje na mocniejszym, niedojrzałym filtrze. Psikus w tym, że podłoże to AquaSubstrate 2, tzn przez 2dni woda była mętniejsza niż jakiekolwiek czarne wody
, aktualnie jest czysciutka. Zamierzam przenieść zasiedlony filtr z 96 do 60tki, razem z rybkami i roślinami. No i co do tego mam parę pytań:Akwa stoi 3ci dzień, parametry wody ma w normie. Czy mogę już przenosić rybki, i przede wszystkim krewetki bez żadnej szkody dla ich zdrowia? Jak to będzie w przyszłości z odmulaniem dna z dosyć lekkim granulatem?
Pozdrawiam.